Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Σητείας, 55 χρόνιαΗ Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Σητείας εορτάζει φέτος 55 χρόνια ζωής και προσφοράς στον τόπο μας.

Από το όραμα και το ξεκίνημα της δημιουργίας του Αεροδρομίου Σητείας έως την γιορτή της «Σουλτανίνας», και από την διαρκή χρηματοδότηση και αρωγή απαραίτητων υποδομών που απουσίαζαν από την πόλη μας έως τις ιστορικές εκδόσεις βιβλίων με αναφορά στην πολιτιστική μας ταυτότητα, η Ε.Π.Λ.Σ είχε πάντα ως σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Εντός αυτού του διαχρονικού πλαισίου αρχών και αξιών το τωρινό Δ.Σ. οραματίστηκε, σχεδίασε και εφάρμοσε τα ψηφίσματα των από 3-9-2017 και 14-1-2018 Γενικών Συνελεύσεων για την μετεγκατάσταση της έδρας του σωματείου.

Προς τούτο και είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε επισήμως τόσο τα μέλη μας όσο και την τοπική κοινωνία ότι έπειτα από επτά (7) μήνες εντατικής εργασίας και επίμονης προσπάθειας, το Δ.Σ. έφερε σε πέρας την πώληση του ακινήτου της Λέσχης στην περιοχή Τρυπητός Σητείας και συγχρόνως την αγορά ετέρου ακινήτου στην περιοχή Παπούρα Σητείας*.

Το μεν ακίνητο στον Τρυπητό πωλήθηκε στην οικ. Αντωνιδάκη με σκοπό την περαιτέρω αξιοποίηση του, ως τμήμα μιας ευρύτερης τουριστικής δομής που θα προστεθεί στην περιοχής μας, το δε ακίνητο που αποκτήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ) οραματιζόμαστε να λειτουργήσει ως πολυχώρος πολιτιστικών δράσεων και συνεδρίων, και εν γενεί ως στέγη των γραμμάτων και των τεχνών της Ανατολικής Κρήτης.

Σε αυτό το δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο εγχείρημα, καλούμε αφενός το σύνολο των μελών του σωματείου μας και αφετέρου τις πάντα δημιουργικές συλλογικότητες και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας, να αγκαλιάσουν το όραμα μας και να στηρίξουν δυναμικά τις προσπάθειες για την επίτευξη του.

Κάθε ιδέα, κάθε πρόταση, κάθε είδους εθελοντική συνεισφορά θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ορθή αξιοποίηση του ακινήτου και του περιβάλλοντα χώρο του.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με οδηγό τα επιτεύγματα του παρελθόντος έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας τολμούμε να αντιτάσσουμε ανιδιοτελές κοινωφελές έργο, προτάσσοντας την αισιοδοξία μας ως παρακαταθήκη για την νεολαία μας.

Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Σητείας, 55 χρόνιαΚρίνουμε δε σκόπιμο να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά όλους όσους πίστεψαν εξ αρχής αυτή μας την πρόταση και βοήθησαν με κάθε τρόπο για την διεκπεραίωση αυτής της τόσο συνθέτης και συνάμα χρονοβόρας διαδικασίας πώλησης – αγοράς.

  1. Την κεντρική διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και το σύνολο του προσωπικού του υποκαταστήματος στην Σητεία. Ιδιαιτέρως Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Νικολέτα Κοκκινάκη, τον κύριο Γιώργο Φραντζεσκάκη και τον κύριο Ζαχαρία Χιώτη.
  2. Την διοίκηση και το προσωπικό της Δ.Ο.Υ Αγίου Νικολάου καθώς και τους υπαλλήλους του ΚΕΦ Σητείας.
  3. Την Συμβολαιογράφο κυρία Μαρία Γιαννακάκη
  4. Το προσωπικό του Υποθηκοφυλακείου Σητείας
  5. Τους Νομικούς Συμβούλους, κυρίους Μανώλη Παπαματθαιάκη και Μανώλη Καπανταϊδάκη
  6. Το προσωπικό της Πολεοδομίας Σητείας καθώς και των υπολοίπων υπηρεσιών του δήμου Σητείας.
  7. Την οικογένεια Αντωνιδάκη που σε εποχές δύσκολες συνεχίζουν να επενδύουν στον τόπο δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προοπτικές ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος μας.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στους αειθαλείς επίτιμους προέδρους του σωματείου μας, που συμμετείχαν ενεργά και ουσιαστικά στις ενέργειες μας επιβεβαιώνοντας περίτρανα την σχέση αγάπης που τους συνδέει με το ιστορικό μας σωματείο, αλλά και σε όλους εκείνους που αθόρυβα και αποτελεσματικά συντέλεσαν με την αρωγή τους στην ολοκλήρωση αυτής της μακρόχρονης διαδικασίας.

Εορτάζοντας τα 55 χρόνια ζωής της Λέσχης και τα 35 έτη από την έναρξη των Κορναρείων και συνάμα το έτος Κορνάρου, δεν έχουμε παρά να αναλογιστούμε τους στίχους του Ποιητή:

Με φρόνεψη πορεύγεται, με γνώσιν ορδινιάζει,

πριχού έρθουσι τα πράματα, προβλέπει και λογιάζει

Για τούτο, οπού’ναι φρόνιμος, μηδέ χαθεί στα Πάθη,

το ρόδον κι όμορφος αθός γεννάται μες στ’ αγκάθι

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Μιχάλης Περάκης (καθηγητής Μαθηματικών)

Αδαμαντία Γκούντρα (συν. Ιατρός)

Χαρίλαος Βιτσεντζάκης (συν. Επιχειρηματίας)

Νικόλαος Ανδρουλιδάκης (Οικονομολόγος-Λογιστής)

Κωνσταντίνος Κατσικαλάκης (συν. Αρχιτέκτονας)

Ευάγγελος Φραγκιαδάκης (συν. Αρχιτέκτονας)

Στυλιανός Αϊλαμάκης (συν. Ελ. Επαγγελματίας)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos