ΕΛΜΕ Λασιθίου, Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου
ΕΛΜΕ Λασιθίου, Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου και η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου – ΕΛΜΕ Λασιθίου διοργανώνει βδομάδα αιμοδοσίας από 29/2/2016 έως 4/3/2016 και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της  τράπεζας αίματος της ΕΛΜΕ.

Η Τράπεζα Αίματος της ΕΛΜΕ Λασιθίου δημιουργήθηκε την Τετάρτη 9 Μάη του 2007 στη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της. Κατατέθηκε εισήγηση για τη λειτουργία της από τον τότε πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μιχ. Τσιολάκη

και μετά από συζήτηση που ακολούθησε και συμπληρώσεις που έγιναν, αποφασίστηκε ομόφωνα η τροποποίηση – συμπλήρωση του άρθρου 3 του Καταστατικού της ΕΛΜΕ που προέβλεπε τη δημιουργία και λειτουργία της. Σύμφωνα με το καταστατικό καλύπτει τις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λασιθίου, αλλά και οποιαδήποτε ανάγκη μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Εδώ και κάποια χρόνια η δράση αυτή έμεινε υποτονική, καθώς άλλες ανάγκες την επισκίασαν. Τώρα λοιπόν που ολοκληρώθηκε η εγγραφή της ΕΛΜΕ Λασιθίου στο εθνικό μητρώο αιμοδοτών (αριθμός 12186), ο εκπαιδευτικός κόσμος μπορεί να αξιοποιήσει τα οφέλη της.

Πέρα όμως από αυτούς τους γενικούς λόγους το πρώτο αυτό κάλεσμα για αιμοδοσία γίνεται και για έναν επιπρόσθετο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει πολύ πρόωρα συναδέλφους μας, τουλάχιστον στην περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου. Η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου- ΕΛΜΕ Λασιθίου καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε αυτή την αιμοδοσία ως ένδειξη τιμής και μνήμης στους συναδέλφους που χάθηκαν.

Και ας έχουμε κατά νου πως ” όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου”.

ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγίου Νικολάου-ΕΛΜΕ Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos