χωρίς άδεια μπαζώνουμε τη θάλασσα
χωρίς άδεια μπαζώνουμε τη θάλασσα

Συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες στην περιοχή του κόλπου της Ελούντας, από παρακείμενο ξενοδοχείο. Παρά τις επαναλαμβανόμες καταγγελίες που έχουν υπάρξει, τις δύο αυτόφωρες διαδικασίες για τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί και δουλεύουν μέσα στη θάλασσα,  ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει ήδη προσαμώσει έκταση 3 περίπου στρεμμάτων, τοποθετώντας μάλιστα δάπεδο από ξύλο μέσα στην θάλασσα κατά τρόπο προκλητικό!

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με έγγραφο του στις αρμόδιες υπηρεσίες, ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με τον έλεγχο της νομιμότητας των κατασκευών, ενώ τις προηγούμενες μέρες με επιστολή που απέστειλε ο ίδιος στον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητά ..

Ο κ. Ζερβός σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων ανέφερε : «Δυστυχώς στην περιοχή μας, στη λογική της προόθησης των επενδύσεων, συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες, στην περιοχή του κόλπου της Ελούντας από επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος παρά τις άπειρες καταγγελίες που του έχουν γίνει μέχρι σήμερα, συνεχίζει απτόητος να μπαζώνει τη θάλασσα.

χώρος για το ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα
χώρος για το ξενοδοχείο πάνω στη θάλασσα

Τις τελευταίες μέρες– πρόσθεσε- περνώντας από την συγκεκριμένη περιοχή, είδα ότι το μηχάνημα για το οποίο έχουν υπάρξει δύο καταδικαστικές αποφάσεις (αυτόφωρη διαδικασία), να συνεχίζει να δουλεύει, παρά του ότι θα έπρεπε να είχε κατασχεθεί σύμφωνα με την νομοθεσία.

Καμμία τιμωρία για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, οποίος προκλητικά αδειάζει το θαλάσσιο περιβάλον, σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο οικότοπο : τον κόλπο της ελούντας, σε μια περιοχή που βρίσκεταιαπέναντι από την νήσο Σπιναλόγκα, που προσπαθούμε να εντάξουμε στην Ουνέσκο.

Κάποια στιγμή, θα πρέπει  η πολιτεία, ν αποφασίσει ότι έχει νόμους ,τους εφαρμόζει και τιμωρεί διαφορετικά δεν έχουν ρόλο οι θεσμικοί εκπρόσωποι της πολιτείας,όταν ο καθένας κάνει ότι θέλει καιοι αρμόδιοι υπάλληλοι –που είναι- μέρος της ελληνικής κοινωνίας, αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζητήματα τόσο επιφανειακά!

Γνωρίζω ότι υπάρχει περιορισμός στην στελέχωση τωνυπηρεσιών, η αστυνόμευση που υπάρχει δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία σε ορισμένους να συνεχίζουν ανάλογες ενέργειες τελείως απαράδεκτα.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Διαβάστε επίσης:
Λόγω βακτηρίων μπαζώνεται η θάλασσα !!

Μπαζώνοντας τη θάλασσα

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos