διαμαρτύρονται οι εμπορικοί σύλλολοι για τη Κυριακή
διαμαρτύρονται οι εμπορικοί σύλλολοι για τη Κυριακή

Με επιστολή προς  τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Κύριο Γεράσιμο Γιακουμάτο, η ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Κρήτης, διαμαρτύρεται για τη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Για μία ακόμη φορά ο εμπορικός κόσμος αιφνιδιάζεται και η αγορά αναστατώνεται.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη κατά της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ1-1119/7-7-2014, που καταργεί την Κυριακάτικη Αργία σε εκτεταμένες –μη τουριστικές – περιοχές της χώρας.

Η Υπουργική αυτή Απόφαση προαναγγέλλει ότι από την επόμενη χρονιά, θα υπάρξει η πλήρης απελευθέρωση και χωρίς όρια λειτουργία κατά τις Κυριακές, όλων των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για μια πράξη απόλυτα εχθρική κατά των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση.

Η πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, είναι η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να αποδείξετε έμπρακτα την αγάπη και την μαχητικότητα σας στο ελληνικό εμπόριο και τις ελληνικές επιχειρήσεις και να μην προχωρήσετε στη λήψη αποφάσεων, που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Σας ενημερώνουμε δε ότι όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κρήτης ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ και μπροστά στην επιβίωση τους θα αγωνισθούν με κάθε μέσο ώστε να περιφρουρήσουν την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ , συσπειρωμένοι γύρω από τα συνδικαλιστικά όργανα που τους εκπροσωπούν, προχωρώντας σε σειρά διαμαρτυριών, αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Με τιμή

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                H ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     


 ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                       ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos