Το Παγκόσμιο Συνέδριο Προσθετολόγων στο «Creta Maris».
 
«Teeth in a Day» δηλαδή δόντια σε μια ημέρα, είναι το μήνυμα που δόθηκε από τον καθηγητή Thomas Balsh, προσκεκλημένο ομιλητή του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Προσθετολόγων.
Το Συνέδριο αυτό επί μια εβδομάδα διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Creta Maris, στη Χερσόνησο, υπό την προεδρεία του Επίκουρου Καθηγητή Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. ¶ρη Πέτρου Τριποδάκη.
Το International College of Prostodontists ανταποκρινόμενο στην ανάγκη της διεθνούς και σε παγκόσμια εμβέλεια επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ ειδικών Οδοντιάτρων – Προσθετολόγων, δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 580 και διοργανώνει έκτοτε συνέδρια σε όλο τον κόσμο ανά διετία.
Όπως μας εξήγησε ο κ. Αρης Πέτρος Τριποδάκης, η τεχνική της άμεσης εμφύτευσης και αποκατάστασης δοντιών, που αποτελεί σημαντικό νεωτερισμό, είναι ένα από τα κύρια θέματα του Συνεδρίυ.
Επίσης, επεσήμανε ότι η προσθετική των δοντιών μπήκε πλέον σε μια καινούρια εποχή όπου το έργο του οδοντοτεχνίτη που κατασκευάζει τα τεχνητά δόντια για τους ασθενείς, από μια απλή βιοτεχνική πράξη, προσανατολίζεται προς μια ψηφιακά εξελισσόμενη κατασκυή με την βοήθεια του υπολογιστή. Αυτό δίνει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης υλικών, βιομηχανικά κατεργασμένων, που κατάλληλα εκτροχιζόμενα, δίνουν αποκαταστάσεις μεγάλης αντοχής και υψηλής αισθητικής.
Στο Συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 500 σύνεδροι από 42 χώρες, ενώ οι επιστημονικές ανακοινώσεις που γίνονται θα ξεπεράσουν τις 300.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos