Από την υπογραφή της σύμβασηςΥπεγράφη τη Πέμπτη (21/9) στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα η σύμβαση «Αποκατάσταση και ενίσχυση του φέροντος ργανισμού των υπαρχόντων κτιρίων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου» συνολικού προϋπολογισμού 2.434.740,01 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕ/093 Π.Δ.Ε.2005, με προϊσταμένη αρχή την Διεύθυνση Δημοσίων Έργων και διευθύνουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων, με ανάδοχο εταιρία την ΚΑΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

«Οι εργασίες θα γίνονται παράλληλα με την λειτουργία. Θα γίνονται δηλαδή εν λειτουργία οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις και θα αντικατασταθούν οποιαδήποτε ηλεκτρικά ή λλα μηχανολογικά προβλήματα δημιουργηθούν κατά διάρκεια της αποκατάστασης της ενίσχυσης του φέροντος Οργανισμού» δήλωσε ο κ. Τσόκας.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του προϊσταμένου της ΔΕΚΕ κ. Θ. Κατσούλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας κ. Δημόπουλου, παρουσία του αντιπροέδρου της ΔΥΠΕ κ. Κεφαλογιάννη, της  προέδρου του Θεραπευτηρίου κα. Μπαλή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμαση αφορά παρέμβαση στα υφιστάμενα κτίρια του θεραπευτηρίου Λασιθίου. Το θεραπευτήριο έχει συνολική επιφάνεια 5.430,83 Μ2. Το κτιριακό συγκρότημα είναι διαμορφωμένο από τέσσερα στατικώς ανεξάρτητα τμήματα.
Το Α τμήμα κατασκευάστηκε την περίοδο 1961-1963 και έχει συνολική επιφάνεα 711,70 Μ2, είναι ισόγειο με ένα μικρό υπόγειο χώρο 64,62Μ2.
Τα Β, Γ και Δ τμήματα έχουν κατασκευασθεί σταδιακά από το 1971 έως και το 1974. Το τμήμα Β έχει συνολική επιφάνεια 958,92 Μ2, και αποτελείται από υπόγειο χώρο 319,64 Μ2, Ισόγειο 319,64Μ2, ¶ όροφο 319,64Μ2.
Τα τμήματα Γ και Δ, που έχουν επφάνεια 1644,47 και 2115,74 αντίστοιχα είναι διαμορφωμένα σε τέσσερις ορόφους με υπόγειο και δώμα.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν τόσο την φέρουσα κατασκευή, όσο και τις κατασκευές συμπλήρωσης που επηρεάζονται από τις εργασίες στην φέρουσα κατασκευή, καθώς και τις επεμβάσει στα δίκτυα των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τις εργασίες αποκατάστασης των αντίστοιχων δικτύων. Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου βρίσκεται σε λειτουργία και οι επισκευές και οι ενισχύσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση, θα γίνουν χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του χώρου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, δήλωσε:

Υπογράφουμε σήμερα την σύμβαση για την ενίσχυση του φέροντος Οργανισμού Νοσοκομείου Χρονίων Παθήσεων του Αγίου Νικολάου. Είναι προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Είναι ένα κτίριο το οποίο ξεκινάει από ΅61 τα πρώτα του κομμάτια μέχρι το Ά74, αν δεν απατώμαι, ολοκληρώνεται.
Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια σημαντική προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο χρόνος. Οι εργασίες θα γίνονται παράλληλα με την λειτουργία. Θα γίνονται δηλαδή εν λειτουργία οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις και θα αντικατασταθούν οποιαδήποτε ηλεκτρικά ή άλλα μηχανολογικά προβλήματα δημιουργηθούν κατά διάρκεια της αποκατάστασης της ενίσχυσης του φέροντος Οργανισμού. Χρηματοδοτείται πό το Π.Δ.Ε., από τους Εθνικούς Πόρους.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos