Ενδοσκοπική θερμοπηξία για πρώτη φορά στην Κρήτη,  στο ΓΝΑΝ
το μηχάνημα στο χώρο του νοσοκομείου

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο», με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει στους πολίτες ότι στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε επιτυχής αντιμετώπιση αιμορραγικών στοιχείων του βλεννογόνου του ορθού με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων και συγκεκριμένα με της ενδοσκοπική θερμοπηξία με το σύστημα Halo και την χρήση εστιακού καθετήρα ραδιοσυχνοτήτων Barrx η οποία παρέχει αποτελεσματικό έλεγχο ακόμα και σε σοβαρές περιπτώσεις αιμορραγιών ακτινικής αιτιολογίας.

Η παραπάνω θεραπεία πραγματοποιήθηκε από τον ειδικό ιατρό Γαστρεντερολόγο του νοσοκομείου μας κ. Νικόλαο Χρύσανθο και είναι η πρώτη που έγινε σε επίπεδο Κρήτης και από τις πολύ λίγες σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ενδοσκοπική θερμοπηξία για πρώτη φορά στην Κρήτη,  στο ΓΝΑΝ
το θερμαντικό στοιχείο του ιατρικού μηχανήματος

Η Διοίκηση συγχαίρει τον εν λόγω ιατρό και την εξειδικευμένη νοσηλεύτρια του τμήματος κ. Αικατερίνη Αρακαδάκη για την επιτυχία καθώς και για την ουσιαστική συνολική συμβολή τους στην ανάπτυξη και την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία του Γαστρεντερολογικού Τμήματος και της Αίθουσας Ενδοσκοπήσεων και στην άρτια εξυπηρέτηση των προσερχόμενων ασθενών.

Η Διοικήτρια

Μαρία Σπινθούρη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos