Κωστής Δερμιτζάκης
ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α. Κωστής Δερμιτζάκης

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης, με αφορμή την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου και την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης,

πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων την Παρασκευή 13/02/2015 στον Άγιο Νικόλαο με σκοπό την ενημέρωση για τα προβλήματα του Δήμου και του νομού.

Στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου έγινε η πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλη Πεπόνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης για αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων που είχαν με βιαιότητα καταργηθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις (συλλογικές συμβάσεις, μετενέργεια, διαιτησία, κατώτατος μισθός κ.α.), επεσήμανε ότι στόχος των μέχρι σήμερα ασκούμενων πολιτικών δεν ήταν να σωθεί η χώρα αλλά να εξαθλιωθεί ο κόσμος για να μην υπάρχουν αντιστάσεις.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που εδώ και πολλά ταλανίζουν το Λασίθι όπως την έλλειψη Πολυιατρείου και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νομό καθώς και στην μεγάλη υστέρηση στο πρόγραμμα ανέγερσης εργατικών κατοικιών. Ιδιαίτερα επισημάνθηκαν και από τα μέλη του Δ.Σ. τα προβλήματα της μείωσης του χρόνου στο Ταμείο Ανεργίας, της έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών, της μη υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στα Ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, της έλλειψης παιδικών σταθμών το καλοκαίρι κ.α.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης  συμφώνησε με την περιγραφή των αναγκών και των προβλημάτων και αφού ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε μέσο τον κόσμο της εργασίας, πρότεινε να οργανωθεί συνάντηση με τον νέο Υπουργό για την ιεραρχημένη αντιμετώπιση των χρόνιων υστερήσεων του νομού.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό στο Δημαρχείο όπου με ιδιαίτερη έμφαση τέθηκε από τον Δήμαρχο το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του Νοσοκομείου ώστε να μπορεί να επιτελεί τον ρόλο του και ως ένα άμεσο μέτρο ανακούφισης προτάθηκε η παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών από ένα σε τρία χρόνια.

Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της παραμονής της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο και της ένταξης της στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και στη βελτίωση της θέσης του νομού στον καταμερισμό των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων στο εσωτερικό της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και σε μια σειρά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ζήτησε τη συνεργασία του Βουλευτή για την επίλυση τους όπως τις διεκδικήσεις δημόσιων ακινήτων για στέγαση υπηρεσιών, την διοικητική ανασύσταση της Τοπικής Κοινότητας Μιλάτου, την αδειοδότηση αθλητικών χώρων, την αποκατάσταση ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία σε Σίσι – Μίλατο και Καθαρό, αλλά και το μεγάλο θέμα της ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο Μνημείων της UNESCO και των αναγκαίων ενεργειών που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης αφού επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει η νέα κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πρόθεσή της για ουσιαστικές αλλαγές στον Καλλικράτη στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της λαϊκής συμμετοχής, υποσχέθηκε την υποστήριξη των προσπαθειών του Δήμου στα χρονίζοντα προβλήματα και την παρέμβασή του για την ανάδειξη και την επίλυσή τους βοηθώντας και στην οργάνωση συναντήσεων με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο κύκλος επαφών ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη με τη συμμετοχή και του Αντιπερειάρχη Υγείας κ. Μαν. Κλώντζα.

Ο κ. Κλώντζας έθεσε με έφαση το πρόβλημα του κόστους και της επάρκειας εμβολίων  ιδίως για τη μηνιγγίτιδα.

Η Αντιπεριφερειάρχης, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των πόλεων του νομού για να αποφευχθούν έριδες και συγκρούσεις, παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα και που αν και είχαν κατ’ επανάληψη τεθεί δεν βρήκαν ανταπόκριση από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επεσήμανε την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση έργων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ στην Παιδόπολη και το Θεραπευτήριο, καθώς και τη χρηματοδότηση των οριστικών μελετών για σημαντικά οδικά έργα αλλά και έργα διαχείρισης υδάτων ώστε να είναι ώριμα για τη νέα προγραμματική περίοδο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην μεγάλη έλλειψη πόρων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού που κάνουν το έργο της Περιφέρειας εξαιρετικά δυσχερές και στην ανάγκη στοχευμένης ενίσχυσης.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης συμφώνησε στην ανάγκη Παλλασιθιώτικης αντίληψης και της συνεργασίας για την προώθηση των προβλημάτων του τόπου, τόνισε ότι αυτό το πνεύμα καθόρισε τη στάση του τόσο στην προηγούμενη όσο και στην τωρινή του θητεία και επεσήμανε πως η στάση της νέας κυβέρνησης βοηθά να ξεπεραστούν αγκυλώσεις και διχασμοί στον κόσμο. Αναφέρθηκε σε προβληματικές χαράξεις δρόμων με προβληματικό κόστος και μέγεθος και με αρνητικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Επεσήμανε την ανάγκη για ανεύρεση λύσεων φιλικών στους κατοίκους και στο περιβάλλον και συμφώνησε στην ανάγκη ενίσχυσης της Περιφέρειας σε πόρους και προσωπικό για να μπορέσει να παίξει τον ρόλο της.

            Οι ενημερωτικές συναντήσεις του Βουλευτή Λασιθίου θα συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα ώστε και τα άμεσα προβλήματα να αναδειχτούν και να αντιμετωπιστούν αλλά και να ιεραρχηθούν προτεραιότητες για τα μακροχρόνια προβλήματα του τόπου μέσα από τον διάλογο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos