από την υποδοχήΜε κάθε επισημότητα έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (24/9) η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.
Ο Αρχιεπίσκοπος έφυγε λίγο πριν από τις 10 το πρωί από τα Χανιά, για να φτάσει μετά από κάποιες στάσεις στο δρόμο για να χαιρετίσει τους πιστούς που τον περίμεναν, στις 12 το μεσημέρι στη Χανιόπορτα στο Ηράκλειο, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Στην αντιφώνηση του, ο Αρχιεπίσκοπος είπε, ευχαρίστησε όλους για τη τιμή που του επιφύλαξαν. Στη συνέχεια η πομπή έφτασε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου εκτυλίχθητε η τελετή ενθρόνισης, όπου και διαβάστηκαν όλα τα μηνύματα για την περίσταση.Ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού θρόνου κ. Ελπιδοφόρος διάβασε το πατριαρχικό και συνοδικό γράμμα για την παμψηφεί εκλογή του ενώ στη συνέχεια ο επίσκοπος Κνωσού κ. Ευγένιος διάβασε το προεδρικό Διάταγμα που αναφερόταν στην εκλογή και τοποθέτηση του κ. Ειρηναίου.
από την υποδοχήΟ ίδιος ο αρχιεπίσκοπος στον ενθροηστήριο λόγο του είπε ανάμεσα στ’ άλλα ότι στο πρόσωπο όλων όσων τον υποδέχτηκαν βλέπει τη Κρήτη, το όμορφο νησί, τη Κρήτη της ιστορίας, τη Κρήτη του χθες, του σήμερα και του αύριο.Ήρθα για να υπηρετήσω. Δεν θέλω τίποτα από εσάς, θέλω μόνο εσάς. Θέλω να είμαι φίλος δελφός και πατέρας όλων.
Στη τελετή παρέστησαν, και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης, o Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Νομάρχες και Δήμαρχοι από όλη τη Κρήτη, υποψήφιοι για τις επερχόμενες εκλογές, εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου , του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Εκκλησίας Κύπρου, σύσσωμη η Ιερά σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, αλλά και χιλιάδες κόσμου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos