Ενθρόνιση μητροπολίτη Κύριλλου, άξιος ….
υποδοχή στην Ιεράπετρα

Με τη λαμπρότητα που αρμόζει σε τέτοιας σπανιότητας γεγονότα, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (19/11), η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλου.

Το νέο μητροπολίτη υποδέχτηκαν στη πρώτη στάση του στα όρια της Μητρόπολης, στον Ίστρον του Καλού Χωριού, οι κάτοικοι και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ο οποίος προσφωνώντας τον τόνισε: Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι δημοτ. Αρχές της Μητροπόλεως σας, άρα και του Αγίου Νικολάου, την οποία εκπροσωπώ ως Δήμαρχος, θα είναι στο πλευρό σας, αρωγοί του θεάρεστου έργου που καλείστε να πραγματώσετε για την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Επόμενη στάση η πόλη της Ιεράπετρας, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου από Ιεράπετρα, Σητεία, αλλά και από τα γενέθλια χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Ενθρόνιση μητροπολίτη Κύριλλου, άξιος ….
ασφυκτικά γεμάτο το προαύλιο και ο ναός

Μετά την υποδοχή, εν πομπή, ο μητροπολίτης έφτασε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου έλαβε χώρα η τελετή της ενθρόνισης.

Κατά σειρά μηνύματα ανέγνωσαν, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, εκ μέρους των κληρικών της μητρόπολης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι βουλευτές Λασιθίου.

Τη τελετή ολοκλήρωσε ο μητροπολίτης Κύριλλος με τον ενθρονιστήριο λόγο του στον οποίο αναφέρθηκε στο βάρος που αναλαμβάνει σ’ έναν τόπο με πολλές ομορφιές και θέματα.

Τέλος, υπομονετικά χαιρέτισε έναν – έναν τους πιστούς που προσήλθαν στον ναό για το νέο τους ποιμενάρχη.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρατέθηκε στους καλεσμένους.

Ενθρόνιση μητροπολίτη Κύριλλου, χαιρετισμοί:

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλε,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση,  σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στο Καλό Χωριό, ένα δυναμικό χωρίο του Δήμου Αγ. Νικολάου, στην “είσοδο” της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, απευθύνοντας σας τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια  για την επάξια εκλογή σας στον επισκοπικό θρόνο – γεγονός που σηματοδοτεί αν μη τί άλλο μια νέα εποχή συνεργασίας, ενότητας, κοινωνικής προσφοράς και προκοπής για τον τόπο μας, αφού ο Δήμος Αγ. Νικολάου έχει την ευτυχία να ευλογείται από δύο μητροπόλεις, την δική σας και την μητρόπολη Πέτρας και Χερονήσου.

Η ενθρόνιση σας, μας γεμίζει  αισιοδοξία  δημιουργώντας μας παράλληλα την βεβαιότητα ότι ώς πνευματικός πατέρας, ώς  άνθρωπος σεμνός και ταπεινός – με πνευματική ενάργεια- θα περιβάλλεται με στοργή και αγάπη το ποίμνιο σας, όντας αρωγός στα μεγάλα και καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την πατρίδα και τους πολίτες της.

Το έργο που αναλαμβάνετε ασφαλώς απαιτεί δυναμισμό, ανθρωπιά και ενότητα. Ωστόσο η πνευματική σας καλλιέργεια, η επιστημονική σας κατάρτιση, το ήθος και η πολύχρονη προσφορά σας -τα προηγούμενα χρόνια στις θέσεις όπου κληθήκατε να υπηρετήσετε- αποτελούν τα ασφαλέστερα εχέγγυα για την επιτυχή θητεία σας στον επισκοπικό θρόνο.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πορευτείτε με τόλμη και σοφία στην άσκηση των υψηλών καθηκόντων που αναλαμβάνετε και θα φανείτε άξιος των προσδοκιών και των ελπίδων των πιστών της περιοχής μας.

Ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει δύναμη και μακροημέρευση για να να ανταπεξέλθετε με επιτυχία στο θεάρεστο και δημιουργικό έργο σας.-

Ας είναι κάθε λεπτό της ζωής σας και μια δημιουργία!

Άλλωστε, το αξίζουν οι ευγενέστατοι και φιλόχριστοι άνθρωποι της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι της οποίας αποτελούν και οι Καλοχωριανοί .

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι δημοτ. Αρχές της Μητροπόλεως σας, άρα και του Αγίου Νικολάου, την οποία εκπροσωπώ ως Δήμαρχος, θα είναι στο πλευρό σας, αρωγοί του θεάρεστου έργου που καλείστε να πραγματώσετε για την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας .

Καλώς ορίσατε .

ΑΞΙΟΣ!

 

Ενθρόνιση μητροπολίτη Κύριλλου, άξιος ….
υποδοχή από τον δήμαρχο Ιεράπετρας

Περιφερειάρχης Κρήτης

«Σήμερα, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλε, λαός και κλήρος, σας υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά,

ικανοποίηση και ελπίδα στην τελετή της ενθρονίσεώς σας, ως νέο ποιμενάρχη στην Ανατολικότερη και Νοτιότερη περιοχή της Κρήτης.

Όλα αυτά τα συναισθήματα πηγάζουν από την προσδοκία αλλά και τη βεβαιότητα ότι στο πρόσωπό σας, βρίσκουμε έναν άξιο, ηθικότατο, ικανό και πεπειραμένο πνευματικό πατέρα. Σήμερα ο ναός της Αγίας Φωτεινής πανηγυρίζει το μεγάλο γεγονός. Η κοινωνία της Ιεράπετρας φιλόξενα ανοίγει την αγκαλιά της, υποδεχόμενη το νέο Ιεράρχη, που από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαίνη, ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στο στίβο της πνευματικής άσκησης, δίπλα στον μακαριστό Ευγένιο, και που από σήμερα θα προσφέρει άριστες πνευματικές υπηρεσίες στο ποίμνιο του, επιτελώντας έργο ιερό και θεάρεστο. Ένα έργο που για δεκαεφτά χρόνια προσέφερε με συνέπεια, ως πρωτοσύγκελος στην ίδια Μητρόπολη. Ως βαθύς γνώστης της Ορθόδοξης πίστης, είμαστε βέβαιοι ότι σε μια εποχή δύσκολη για την κοινωνία το έργο που θα προσφέρει ο νέος ποιμενάρχης θα είναι μεγάλο, αξιόλογο και ανάλογο του Προκατόχου του.

Σεβασμιότατε,

Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια Κρήτης, σας ευχόμαστε κάθε καλό

και σας βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία που είχαμε αναπτύξει με τον Προκάτοχό σας, υλοποιώντας από κοινού έργα και πρωτοβουλίες προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Άξιος».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos