OHEΔευτέρα 24 Οκτωβρίου σήμερα, ημέρα ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ο δήμος Αγίου Νικολάου τίμησε την ημέρα με τις ακόλουθες εκδηλώσεις. Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε  κατάθεση στεφάνου από τον Νομάρχη Λασιθίου κ. Στρατάκη, στο Ηρώο των Πεσόντων. Ενώ, από τις 8 το πρωί μέχρι και τη δύση του ήλιου θα είναι σημαιοστολισμένα όλα τα Δημόσια και Δημοτικά Καταστήματα καθώς και τα Καταστήματα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Αμέσως μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι χώρες κατανόησαν την ανάγκη σύστασης ενός μόνιμου οργανισμού για την προώθηση της ειρήνης με την υπόσχεση να μην ξαναδει η ναθρωπότητα ποτέ πια πόλεμο. Η ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ήταν πια γεγονός.

Φέτος ο ΟΗΕ γιορτάζει τα εξήντα χρόνια ίδρυσης του για να υπηρετήσει την ειρήνη και τα ανθρώπινα Δικαιώματα. Σήμερα ο ΟΗΕ καλείται να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις, όπως η διεθνής τρομοκρατία και οι φυσικές καταστροφές. Το στοίχημα για τον οργανισμό και τον σημερινό του ρόλο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή είναι η αποτελεσματικότητα του οργανισμού και η ικανότητα του να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Ηνωμένα Έθνη

Print Friendly, PDF & Email

Από manos