M. Βατσολάκης

Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίο

¶μεση ήταν τελικά η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας που έγινε χθες τα ξημερώματα στη Σητεία, με θύμα έναν Αλβανό υπήκοο. Με την ανακάλυψη της σωρού του θύματος, άμεσα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, στήθηκαν μπλόκα σε διάφορα σημεία του νομού με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας από του δύο δολοφόνους.

 
Όπως προέκυψε από την προανάκριση από συγγενικό πρόσωπο του θύματος που είναι γνωστό στις αρχές, πληρώθηκαν οι δύο Αλβανοί με 5000 Ευρώ για να εκτελέσουν τον DEMO NIKO, 38 ετών, ο οποίος κατοικούσε και εργαζόταν στη Σητεία, κάτι που τελικά κατάφεραν το πρω της Δευτέρας (23/10), με χτυπήματα στο κεφάλι αφού παρακολουθούσαν το θύμα τους για μερικές μέρες αλλάζοντας κάθε μέρα ξενοδοχείο.
 
Όπως μας είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Βατσολάκης, οι δύο έφτασαν στη Κρήτη στις 19/10 και στη συνέχεια έμειναν στη Σητεία για να εντοπίσουν το θύμα. Η αρχική προσπάθεια δολοφονίας ήταν απόπειρα στραγγαλισμού με σύρμα και όταν δεν υπήρξε αποτέλεσμα το θύμα χτυπήθηκε στο κεφάλι με τσάπα, οπότε μετά από πολλά χτυπήματα επήλθε ο θάνατος επί τόπου.
 
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες οδηγούν προς ενδοοικογενειακές διαφορές αφού στις  8 του Νοέμβρη εκδικάζεται στη Νεάπολη, υπόθεση επιμέλειας των παιδιών του θύματος και προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν οδηγηθεί πλέον οι έρευνες, οι οποίες εστιάζονται πλέον σε συγκεκριμένο άτομο του οποίου την ταυτότητα δεν θέλησε να αποκαλύψει ο κ. Βατσολάκης.

Το θύμα έμενε μόνο του και είχε αποφυλακιστεί πριν από έξι περίπου μήνες από τις φυλακές Νεάπολης Λασιθίου, όπου ήταν προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία της γυναίκας του, Αλβανίδας επίσης, η οποία είχε γίνει στον οδό Καλογερίδη 14 στη Σητεία τη νύχτα 8 προς 9 Νοεμβρίου 2005.

 
Λίγες ώρες μετά συνελήφθη και ο δεύτερος Αλβανός, συναυτουργός στη δολοφονία, ανακρίθηκε και ομολόγησε  και υπέδειξε που είχε ρύψει το φονικό γεωργικό εργαλείο.

Επίσης συνελήφθη και ο ηθικός αυτουργός στη δολοφονία, Αλβανός υπήκοος ο οποίος μένει στην Αθήνα.
Και οι τρεις θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Λασιθίου.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, κ. Βατσολάκης, ευχαρίστηε το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου για την άμεση κινητοποίηση και τα αποτελέσματα που απέδωσε.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos