Εξορύξεις, καζίνο και Γούρνες στο Περιφερειακό
Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 14:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου και Περιφερειάρχη:

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1 Επικαιροποιημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο κατάρτισης ΕΣΧΑΔΑ για το ακίνητο Γουρνών (πρώην Αμερικανική Βάση) στο Δήμο Χερσονήσου, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΠΑ 105419/6543/14-11-2019έγγραφο του ΥΠ.ΕΝ.

1.2 Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του προγράμματος για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗΣ», σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΠΑ 81413/5304/13-9-2019έγγραφο του ΥΠ.ΕΝ.

– (εισηγητής  τωνθεμάτων 1.1 και 1.2 ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Περιβάλλοντος κ. Ξυλούρης Νικόλαος. )

2.Ορισμός εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα  Διαχείρισης  Προστατευόμενων  Περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης.

(εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού  Συμβουλίου Κρήτης κ. Μπαριτάκης Παύλος).

3. Επερώτηση της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ», με θέμα:

«Για την υποστήριξη από την περιφέρεια της επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και την επέκταση της βάσης της Σούδας, που εκθέτει τον λαό της Κρήτης σε μεγάλους κινδύνους».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos