ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α., Κωστής Δερμιτζάκης
ο βουλευτής Λασιθίου του Συ.Ριζ.Α., Κωστής Δερμιτζάκης

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

την Πέμπτη 26/3/2015 στον Άγιο Νικόλαο. Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν τα οξύτατα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία του Νοσοκομείου λόγω της έλλειψης προσωπικού και τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στα όρια της αντοχής τους και θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία κλινικών ή τμημάτων ακόμα και με την απουσία ενός εργαζόμενου. Το σύνολο των οφειλόμενων αδειών και ρεπό είναι τεράστιο ενώ ο αριθμός των περιστατικών διαρκώς μεγαλώνει λόγω και της υποστελέχωσης των υπολοίπων Νοσοκομείων του Νομού. Αντίστοιχα προβλήματα αναφέρθηκαν και για την διοικητική υπηρεσία που αδυνατεί να καλύψει τον μεγάλο αριθμό συμβάσεων προμηθειών για όλα τα Νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι επέμειναν στην ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης τουλάχιστον για τις θέσεις εκείνες που είναι κρίσιμες για τη λειτουργία του ΓΝΑΝ και όπου το όριο της αντοχής των εργαζομένων έχει πλέον ξεπεραστεί.

Ο Κωστής Δερμιτζάκης τους ενημέρωσε για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμου αλλά και επικουρικού προσωπικού και επεσήμανε ότι τα προβλήματα στελέχωσης της Υγείας που άφησε πίσω της η μνημονιακή πολιτική κατεδάφισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι τεράστια σ’ όλη την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα πρέπει να αλλάξει το άθλιο γραφειοκρατικό σύστημα προσλήψεων, όπου πρέπει να περάσει πάνω από ένας χρόνος για να ολοκληρωθεί η πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού! Συμφώνησε ότι υπάρχουν ανάγκες που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και ανέλαβε να μεταφέρει τόσο στο Υπουργείο όσο και στη Βουλή την εξαιρετικά οξυμένη κατάσταση για να αναζητηθούν λύσεις. Για το λόγο αυτό ζήτησε από το Συλ Εργ λίστα με τις πιο επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό για να εξευρεθούν λύσεις. Επεσήμανε ότι σήμερα προσπαθούμε να ξαναστήσουμε αυτό που συστηματικά κατέστρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ζήτησε τη συστράτευση αλλά και την κατανόηση των εργαζομένων.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) όπου οι νοσηλεύτριες παρουσίασαν την οριακή κατάσταση που λειτουργεί η Μονάδα λόγω έλλειψης προσωπικού.  Παρουσιάζει τη χειρότερη αναλογία στην Ελλάδα ως προς τη σχέση ασθενών – νοσηλευτών με συνέπεια και το προσωπικό να έχει φτάσει στα όρια της αντοχής του και να κινδυνεύει η ασφαλής λειτουργία της μονάδας. Ιδιαίτερο πρόβλημα που δυσκολεύει την άμεση στελέχωση της μονάδας, που εξυπηρετεί όλο το νομό και πολλούς τουρίστες το καλοκαίρι, είναι η ανάγκη πολύμηνης εκπαίδευσης του όποιου νέου προσωπικού προσληφθεί. Ο Κωστής Δερμιτζάκης αφού επεσήμανε ότι το πρόβλημα της σωστής λειτουργίας της ΜΤΝ είναι κρίσιμο για όλο τον νομό, υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους, και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία και μέσα από άμεση επαφή  με τον Υπουργό ώστε όσο πι γρήγορα γίνεται να εξευρεθεί λύση.

Από το Γραφείο του βουλευτή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos