Επίσκεψη Θραψανιώτη στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου
ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, Μανώλης Θραψανιώτης

Συνάντηση με την  Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου Αντιπλοίαρχο κ. Δήμητρα Χασιώτη είχε  ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης τη Δευτέρα 23/10/2017.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Γιώργος Καλλιντέρης, Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και η Μαρία Καφετζάκη, Συντονίστρια Ο. Μ. Αγίου Νικολάου.

Ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τους θανάτους των χελωνών καρέτα – καρέτα που έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη στη χώρα, και την πορεία των ερευνών του Λιμεναρχείου. Η κ. Λιμενάρχης παρουσίασε τα νέα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί (βίντεο και μαρτυρίες) και από τα οποία προκύπτει με μεγάλη πιθανότητα ότι οι συνεχείς θάνατοι οφείλονται σε φώκιες και όχι σε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία και με το ΕΛΚΕΘΕ και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην ανάγκη στελέχωσης του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου που, αν και δεν εμφανίζει μεγάλα κενά σε σχέση με την οργανική του σύνθεση, έχει προβλήματα λόγω πολλών μακροχρόνιων αναρρωτικών αδειών. Οι ανάγκες φαίνονται αυξημένες λόγω της στελέχωσης του ναυαγοσωστικού σκάφους αλλά και της δημιουργίας χερσαίας ζώνης λιμένα και στην Ελούντα.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης επεσήμανε την ανάγκη συνεχών ελέγχων στο ευαίσθητο παραλιακό μέτωπο για την τήρηση της νομιμότητας κυρίως σε σχέση με το παράνομο ψάρεμα και την καταπάτηση των χρήσεων των αιγιαλών και μετέφερε διαμαρτυρίες κατοίκων για μη τήρηση των κανονισμών σε κάποιες παραλίες της πόλης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας από την παραλία Βούλισμα, λόγω του ότι δεν βρέθηκε ναυαγοσώστης και αναζητήθηκαν τρόποι για αντιμετώπιση του προβλήματος.

από το γραφείο του βουλευτή

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos