Επίσκεψη Θραψανιώτη στο νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου
Επίσκεψη Θραψανιώτη στο νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επισκέφτηκε το νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μανόλη Μαρκάκη

με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μαμάκης  και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Καλλιντέρης.

Ο κ. Μαρκάκης και ο κ. Μαμάκης ενημέρωσαν το Βουλευτή για τις προετοιμασίες που γίνονται για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό που έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας. Επισημάνθηκε ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη κάλυψη των κενών και η χρονιά θα ξεκινήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στην κάλυψη των αναγκών της ειδικής αγωγής (της οποίας το πρόγραμμα παρατάθηκε κατά μία ώρα), της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης. Τονίστηκε επίσης ότι η διεύρυνση της λειτουργίας του ολοήμερου και στα πιο μικρά σχολεία καθώς και η εισαγωγή των ειδικοτήτων στα μονοθέσια και τα διθέσια σχολεία που θα ξεκινήσει από φέτος θα βελτιώσει την παρεχόμενη εκπαίδευση και στους μαθητές των πιο απομακρυσμένων χωριών. Θετικά αποτιμήθηκαν και οι καινούργιες δραστηριότητες που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας όπως το μάθημα κολύμβησης που ξεκίνησε πέρυσι και η επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα προνήπια.

Επισημάνθηκε ότι με την επέκταση του μαθήματος της πληροφορικής υπάρχει έλλειμμα εξοπλισμού και είναι ανάγκη να αποκτήσουν τα σχολεία σύγχρονα μέσα. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τις ανάγκες σε σχολική στέγη και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιοχές και τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει στο σχεδιασμό και την αντιμετώπισή τους.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μαρκάκη και διαβεβαίωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε τι που θα χρειαστεί για την καλή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς η αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας είναι ένας από τους κύριους στόχους της Κυβέρνησης και η πιο καλή επένδυση στο μέλλον της πατρίδας.

από το γραφείο του βουλευτή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos