Επίσκεψη Θραψανιώτη στο ΤΕΙ Αγίου Νικολάου
ο βουλευτής στο ΤΕΙ Αγίου Νικολάου στα Λακώνια

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επισκέφτηκε το ΤΕΙ Αγίου Νικολάου την Τρίτη 25/9/2018. Αφού ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο του Τμήματος κ. Κων. Παναγιωτάκη στους χώρους του Ιδρύματος

και ενημερώθηκε για τις λειτουργίες και τις υποδομές του, ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα και τις δυνατότητες του Τμήματος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Μαρία Βάρδα, Περιφερειακή Σύμβουλος, και ο Γιώργος Καλλιντέρης, Συντονιστής Νομαρχιακης Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Ο κ. Παναγιωτάκης παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση του Τμήματος και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του με μόνιμο διδακτικό προσωπικό ώστε να γίνει αυτοδύναμο Τμήμα και να μπορεί να παρέχει και μεταπτυχιακά. Επισήμανε ότι το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, που έχει τρεις κατευθύνσεις, είναι σύγχρονο και οι απόφοιτοι έχουν μεγάλη απορρφητικότητα από την αγορά εργασίας.

Σχετικά με τις προοπτικές του, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας τουλάχιστον ενός ακόμη  Τμήματος, ώστε να υπάρξουν συνέργειες,  καθώς οι χώροι επαρκούν και μένουν και αναξιοποίητοι.

Συζητήθηκε και το νέο μεταβατικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με το οποίο διευκολύνεται ιδιαίτερα η πρόσβαση στα Τμήματα της Περιφέρειας, σε αντίθεση με την ύπαρξη βάσης εισαγωγής, που θα περιορίσει τον αριθμό των φοιτητών αυτών των τμημάτων.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης αφού τόνισε ότι το Λασίθι όχι μόνο υστερεί στην κατανομή  της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη, αλλά και ότι η θέση του έχει χειροτερέψει μετά το “σχέδιο Αθηνά”, που έκλεισε το ΤΕΙ της Ιεράπετρας, επισήμανε ότι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι η διατήρηση και η ανάπτυξη των Τμημάτων του νομού στα πλαίσια του νέου Χάρτη Παιδείας και Έρευνας.

Η  συζήτηση που εξελίσσεται για ενοποίηση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ στην Κρήτη, αλλά και η σημασία που αποδίδεται στη γνώση στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, θα αναβαθμίσουν το ρόλο των σημερινών ΤΕΙ.

Είναι προφανές ότι σ αυτήν την διαδικασία είναι αναγκαία η συμμετοχή του Ν. Λασιθίου σε ότι αφορά τη δημιουργία νέων τμημάτων και την ενίσχυση των ήδη λειτουργούντων. Αυτό εξάλλου είναι διαχρονική απαίτηση όλου του Νομού για να αποκατασταθεί η ισορροπία και να αντιμετωπιστεί  επιτέλους ο Νομός Λασιθίου ισότιμα.

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos