Αντώνης Στρατάκης Εκτεταμένες κατολισθήσεις, λόγω των χθεσινών έντονων βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, ενώ μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί και οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, σε διάφορα σημεία του νομού.
 
Ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης και ο Αντινομάρχης, υπεύθυνος Τεχνικών Έργω Σήφης Αναστασάκης, μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές, για να συντονίσουν το έργο της αποκατάστασης της βατότητας του οδικού δικτύου, με συνεργεία της Νομαρχίας, του Δήμου και μισθωμένα μηχανήματα από τη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
 
Επίσης κλιμάκιο γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Λασιθίου κάνει την πρώτη εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής που έληξε τις θερμοκηπιακές καταστάσεις και το αγροτικό κεφάλαιο των περιοχών.
 
Επίσης να σημειώσουμε ότι από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου ανακοινώθηκε ότι λόγω των πρόσφατων καιρικών βροχοπτώσεων, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, παρατηρούνται μικροκατολισθήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν μπάζα στο οδόστρωμα και να υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.
 
Όσοι λοιπόν, οδηγοί κινηθούν στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Βιάννου, Ανατολής προς Μάλλες και στο 13ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Καλαμαύκας – Ιεράπετρας, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos