Σταύρος ΑρναουτάκηςΣτα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του στην Κύπρο, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ιαννάκη Ομήρου, με τον οποίο μίλησαν για θέματα συνεργασίας και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τρέχουσες Ευρωπαϊκές εξελίξεις. Σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο Στ. Αρναουτάκης συναντήθηκε και με τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσσο Λυσσαρίδη.

τη συνέχεια, ο Στ. Αρναουτάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Κύπριο Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τίμη Ευθυμίου, με τον οποίο είχε μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα ανταγωνιστικότητας και ποιότητας αγροτικών προϊόντων και περιβαλλοντικής ανάτυξης. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους αγροτικών φορέων, όπως ελαιοπαραγωγούς, φρουτοπαραγωγούς και αλιείς.

Το απόγευμα, ο Στ. Αρναουτάκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα που οργάνωσε η Παγκύπρια Οργάνωση Αγροτών με θέμα “Σχέδια Αγροτικής Ανάπτυξης και ικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην ύπαιθρο”. Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

“Η ανάπτυξη της υπαίθρου πρέπει να εστιάζεται σε τρία κυρίως σημεία: Να είναι ενδογενής: να βασίζεται ιδίως σε τοπικούς πόρους, όπως προϊόντα, τοπικές δεξιότητες και γνώση, και στην ικανότητα των τοπικών φορέων να συλλαμβάνουν, να σχεδιάζουν και να διαχειρίζονται προγράμματα στην περιφέρεια.
Να είναι ολοκληρωμένη: ανάπτυξη της υπαίθρου δεν είναι μόνο η αγροτική ανάπτυξη. Ο πολυλειτουργικός της χαρακτήρας επιτρέπει την ανάπτυξη οικονομικών και κοινωνικών δραστριοτήτων σε τοπικό επίπεδο, όπως τον τουρισμό, τις βιοτεχνίες, τις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Να είναι αειφόρος: Ο σεβασμός του φυσικού και του κοινωνικού περιβάλλοντος να καταλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο στη διαδικασία ανάπτυξης της υπαίθρου.
Τοπική αυτοδιοίκηση, αναπτυξιακοί φορείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να υλοποιήσουν τα νέα μέτρα για την περίοδο 2007 – 2013 τα οποία απαιτούν τέτοιου είδους προσέγγιση για την ανάπτυξη της υπαίθρου”.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos