η αντιπεριφερειάρχης με τους υπεύθυνους των φυλακών
η αντιπεριφερειάρχης με τους υπεύθυνους των φυλακών

Η Πελαγία Πετράκη Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου και ο Μ. Κλώντζας Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης στην Νεάπολη, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Διευθυντή Ν. Σαρακίνο, ο Διοικητής Εξωτερικής φρούρησης Ν. Καμινογιαννάκης, ο Πρόεδρος Σωματείου Εξωτερικής φρούρησης, Γ. Μουδάτσος, ο Αντιπρόεδρος Ελ. Αλεξανδράκης και ο Πρόεδρος Σωματείου Εσωτερικής φύλαξης, Ι. Χουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θίχτηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο σωφρονιστικό σύστημα, ιδιαίτερα η έλλειψη προσωπικού, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμό των κρατουμένων σε εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τόσες ανάγκες.
Παράλληλα τέθηκε το θέμα των υφιστάμενων ελλιπών κτιριακών υποδομών αλλά και η καθυστέρηση της κατασκευής του νέου κτιρίου. Στα πλαίσια αυτά τις ερχόμενες μέρες η Αντιπεριφερειάρχης θα επισκεφτεί το εργοτάξιο των νέων φυλακών στις Κουρούνες Νεάπολης, προκειμένου να δει από κοντά την εξέλιξη του έργου.

Η Πελαγία Πετράκη δήλωσε τη στήριξη της στο δύσκολο έργο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και διαβεβαίωσε για τη στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να επιτευχθεί ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών, των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των κρατουμένων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos