οι εργαζόμενοι έξω από το Ελούντα Princess, διαμαρτύρονται....
οι εργαζόμενοι έξω από το Ελούντα Princess, διαμαρτύρονται….

Στο δρόμο έξω από το ξενοδοχείο βγήκαν το απόγευμα της Τρίτης (26/8), οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Ελούντα Princess, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της τουριστικής περιόδου.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον επόπτη εργασίας πριν 10 μέρες περίπου, η εμπλοκή της τουριστικής αστυνομίας με την προσαγωγή του ιδιοκτήτη ενώπιον του εισαγγελέα, η επιβολή προστίμου 90.000 ευρώ, αλλά το ξενοδοχείο συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να πληρώνει τους εργαζόμενους του.

Έτσι, το απόγευμα της Τρίτης (26/8), έξι εργαζόμενοι βγήκαν έξω από το ξενοδοχείο στην Ελούντα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά του,  ενοικιαστή και λειτουργούντα, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

δεν είμαστε σε γαλέρα.....
δεν είμαστε σε γαλέρα…..

Η τουριστική αστυνομία όπως μας είπε, έχει κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες και αναμένει πλέον την εντολή του Ε.Ο.Τ. για το μέλλον του ξενοδοχείου, το οποίο στερείται πολλών αδειών.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, πρώην διευθυντή ξενοδοχείων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ενοικιάζει διάφορα ξενοδοχεία και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Είναι η τρίτη φορά που η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι δε δυο ιδιοκτήτες των προηγούμενων δύο ξενοδοχείων τα οποία ενοικίασε, δεν αποπληρώθηκαν. Και επειδή οι ντόπιοι τον έχουν πάρει χαμπάρι, φέρνει εργαζόμενους από άλλα σημεία της Ελλάδας, οι οποίοι ξεσπιτώνονται και δεν πληρώνονται.

Στην ανακοίνωση τους που διένειμαν σε διάφορες γλώσσες οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Είμαστε 6 εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο Elounda Princess .

Βρισκόμαστε εδώ γιατί δεν σκύψαμε το κεφάλι, μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στο κλάδο του τουρισμού.
Εργαζόμασταν ανασφάλιστοι και απλήρωτοι.
Προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας , ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας.Κάτω από τη πίεση που δέχτηκε ο ξενοδόχος, μας ασφάλισε , όμως παρόλο που δεσμεύτηκε να καταβάλει τα χρήματα την 20η Αυγούστου, μας εμπαίζει λέγοντας διάφορες δικαιολογίες.

Ο κλάδος του τουρισμού τα χρόνια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης , όχι μόνο δε χτυπήθηκε , αλλά έφερε τεράστια κέρδη στους μεγάλους ξενοδόχους.

Κέρδη που πατάνε στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων, στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία , στην εντατικοποίηση της δουλειάς και την εκμετάλλευση των νέων μέσω των προγραμμάτων μαθητείας.

 Καλούμε σε συμπαράσταση τους εργαζόμενους του κλάδου μας.
Σήμερα εμείς. Αύριο;

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos