Επαγγελματίες οίνου από τις Η.Π.Α. στην Κρήτη
δομικάζοντας κρασιά

Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία στη Νέα Υόρκη, το «Wines of Crete», φιλοξένησε τρεις επαγγελματίες στο τομέα του κρασιού από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Κρήτη, δράση η οποία χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.

Σκοπός του επαγγελματικού αυτού ταξιδιού ήταν η γνωριμία τους με το κρητικό κρασί και την κρητική γαστρονομική κουλτούρα του νησιού. Η αμερικάνικη αποστολή αποτελούνταν από έναν διανομέα κρασιού στην Αμερική, έναν εισαγωγέα οίνου και έναν manager ελληνικού εστιατορίου.

Η επίσκεψή τους, ξεκίνησε στα Χανιά με ένα μίνι master class πάνω στο Κρητικό κρασί, όπου ο sommelier Afshin Molavi, παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά των κρητικών ποικιλιών και την ιδιαιτερότητα της Κρητικής γης. Έγιναν ομαδικές τυφλές γευσιγνωσίες πάνω στις κρητικές ποικιλίες σε οίνους Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. από όλο το νησί.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στους κρητικούς αμπελώνες σε Χανιά, Ηράκλειο και Σητεία και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους μονοποικιλιακούς οίνους με γηγενείς ποικιλίες αλλά και στα blend κρητικών ποικιλιών με διεθνείς. Το κρητικό τοπίο με τους αμπελώνες να είναι σε περίοδο τρύγου, εντυπωσίασαν τους επισκέπτες.  Επιπλέον, έγινε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την αγορά της Αμερικής και για τον τρόπο προώθησης του κρητικού κρασιού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές στόχος για το ελληνικό κρασί. Η παρουσία του ελληνικού αλλά και του κρητικού κρασιού ιδιαίτερα, είναι κάθε χρόνο αυξητική και το ενδιαφέρον όσων δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις οινικές προτάσεις τις Κρήτης. Το «Wines of Crete» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προσεγγίζει την αγορά αυτή, συντηρεί την παρουσία του, εντάσσοντάς το στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού εξωστρέφειας, υποστηρίζοντας με το τρόπο αυτό όσους ήδη έχουν παρουσία και διανομή εκεί αλλά διανοίγοντας και νέες διόδους για όσους προσπαθούν να τοποθετηθούν σε αυτή τη σημαντική αλλά και παράλληλη απαιτητική αγορά.

Η επίσκεψη των Αμερικάνων επαγγελματιών οίνου έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος “Δράσεις προώθησης κρητικού οίνου στις Η.Π.Α., την Ιαπωνία, την Ελβετία και την Νορβηγία»”.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos