Επανα λειτουργία Οδοντιατρείου νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης των χώρων και προμήθειας νέου εξοπλισμού και ξεκίνησε η λειτουργία του Οδοντιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στο οποίο θα πραγματοποιούνται οι ακόλουθες πράξεις:

  1. Πρόληψη, Εξέταση, Διάγνωση, Θεραπεία και Επανεξέταση Στοματικών Νόσων σε:
  2. άτομα με χρόνια νοσήματα (σωματικές, πνευματικές, ψυχιατρικές παθήσεις, AIDs, HBV-HCV, φοβικοί ασθενείς, έγκυες, ασθενείς με αλλεργίες, ογκολογικοί ασθενείς κ.α.)
  3. νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο για τα νοσήματα αυτά
  4. άτομα με αναπηρίες (Α.με.Α.)
  5. παραπομπές από Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία ή Ιδιώτες Ιατρούς/Οδοντιάτρους
  • Οδοντιατρικές θεραπείες με γενική αναισθησία ή καταστολή στο χειρουργείο ή με τοπική αναισθησία στα εξωτερικά ιατρεία ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης
  • Αντιμετώπιση επειγόντων (πόνος, τραύμα, απόστημα, αιμορραγίες) σε όλους τους ασθενείς
  • Χειρουργικές πράξεις στοματικής κοιλότητας σε όλους τους ασθενείς:
  • Εξαγωγές φρονιμιτών
  • Αποκάλυψη οδόντων
  • Αφαίρεση κύστεων
  • Χειρουργική ενδοδοντία και περιοδοντολογία
  • Βιοψίες βλεννογόνου στόματος

Το Τακτικό Οδοντιατρικό Ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά 9:00-14:00 εκτός Τρίτης, κατόπιν ραντεβού, υπό την ευθύνη του Οδοντιάτρου του νοσοκομείου μας κ. Ζουμπουλάκη Μιχαήλ, εξειδικευμένου στην Νοσοκομειακή Οδοντιατρική-Οδοντιατρική Ειδικής Φροντίδας. Για προγραμματισμό ραντεβού και επιπλέον πληροφορίες, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο τηλέφωνο 2841343606. Κάθε Τρίτη ο ιατρός θα πραγματοποιεί επισκέψεις σε ειδικά σχολεία-θεραπευτήρια του νομού για πρόληψη και αγωγή στοματικής υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι για την κάλυψη αναγκών πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας (πρόληψη και θεραπεία στοματικών νόσων του γενικού πληθυσμού), οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στα οδοντιατρεία των Κέντρων Υγείας-Νοσοκομείων Νεαπόλεως, Ιεράπετρας και Σητείας.

                                                                                                   Η Διοικήτρια

                                                                                                 Μαρία Σπινθούρη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos