Στεφανάκης, Μπόλαρης,
Στεφανάκης, Μπόλαρης,

Αποδοτικές ήταν οι επαφές που είχε στην Αθήνα σε Υπουργεία και υπηρεσίες για προώθηση θεμάτων του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Σε συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ-Αστυνομικό Διευθυντή Μιχάλη Λαδομένο, ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αφού ενημέρωσε για την σημαντικότητα της ίδρυσης-λειτουργίας αστυνομικού τμήματος στο Οροπέδιο

έλαβε την δέσμευση ότι εντός του 2016 στο πλαίσιο σχεδιασμού-ανάπτυξης της ΕΛ.ΑΣ σε επιχειρησιακό επίπεδο, θα ενταχθεί το ζήτημα και θα έχει θετική έκβαση.

Χρηματοδοτήσεις «Leader»

Επίσης ο Γιάννης Στεφανάκης ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νομού Λασιθίου, είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων με τον αναπλ. Υπουργό Μάρκο Μπόλαρη για την υλοποίηση του νέου Ευρωπαϊκού προγράμματος CLLD (Leader) 2014-2020. Ο δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό να γίνει το νέο “Leader” περισσότερο ευέλικτο αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις-επενδύσεις του προγράμματος στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό γεγονός που θα βοηθήσει την οικονομία του τόπου εν μέσω οικονομικής ύφεσης, όπως επίσης τα νέα επενδυτικά σχέδια να «ανοίξουν» για την υλοποίηση έργων μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος στον Υπουργό κο. Μπόλαρη τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού προγράμματος πρέπει να αξιοποιηθούν με έμφαση στην ωριμότητα των επενδυτικών σχεδίων όπως επίσης να βοηθήσουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την μείωση της ανεργίας. Το «Leader» αναμένεται να «ανοίξει» εντός του 2016 δίνοντας προτεραιότητα στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, στους αγρότες-πρωτογενή τομέα, ανέργους και τουρισμό.

Στην συνάντηση στο Υπουργείο συμμετείχε και ο υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά Μανόλης Κουτουλάκης.

Το περίπτερο του Ξενία στο δήμο Οροπεδίου
Το περίπτερο του Ξενία στο δήμο Οροπεδίου

Αξιοποίηση τουριστικού περιπτέρου ΞΕΝΙΑ

Θετική εξέλιξη υπάρχει όμως και στην παραχώρηση και αξιοποίηση εκ μέρους του δήμου Οροπεδίου του τουριστικού περιπτέρου του ΞΕΝΙΑ στο Ψυχρό που ανήκει στον ΕΟΤ. Μετά από συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) Γιώργο Τερζάκη ο τελευταίος τάχθηκε θετικά στην παραχώρηση του κτιριακού συγκροτήματος ώστε να αξιοποιηθεί τουριστικά από την δημοτική αρχή. Ο Γιάννης Στεφανάκης κατέθεσε μάλιστα το σχετικό υπόμνημα για την παραχώρηση του περιπτέρου ΞΕΝΙΑ από την ΕΤΑΔ στο δήμο, που παραμένει αναξιοποίητο την τελευταία 20ετία. Το περίπτερο μόλις παραχωρηθεί, με την σχετική απάντηση να αναμένεται τις επόμενες ημέρες, θα αξιοποιηθεί για την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγει η περιοχή, όπως επίσης για την λειτουργία του «Κέντρου Τεκμηρίωσης Δικταίου Άντρου».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos