ΓεωργίαΕρώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Μπασιάκο απέστειλε ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης με θέμα τις ανακολουθίες και τη μη εφαρμογή των νόμων για την ενίσχυση των νέων αγροτών, σχετικά με την επιδότηση επιτοκίου για αγορά γης.
 
Η ερώτηση:
 
«Κύριε Υπουργέ, Με το νόμο 2520/1997 θεσπίστηκε η επιδότηση επιτοκίου κατά 80% για αγορά γης από νέους αγρότες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και 60% για τις υπόλοιπες, επίσης όσον αφορά τα δάνεια που συνάπτουν νέοι αι νεοεισερχόμενοι αγρότες με στόχο την αγορά γης.
 
Η διάταξη αυτή εφαρμόστηκε και λειτούργησε με αποτελεσματικότητα από το 1997 μέχρι και τις αρχές του 2006. Το 2005 με το νόμο 3399/2005 αυξήθηκε η επιδότηση του επιτοκίου από το 80% στο 100%.
 
Εδώ όμως και λίγους μήνες όχι μόνο δεν εφαρμόζεται η νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση για τους νέους αγρότες, αλλά έχει ανασταλεί και η εφαρμογή της προηγούμενης διάταξης του 1997.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
 
– Για ποιους λόγους δεν εφαρμόζετε το νόμο σχετικά με την επιδότηση του επιτοκίου κατά 100% για δάνεια νέων αγροτών με σκοπό την αγορά γης;
– Γιατί η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στην εφαρμογή των νόμων που η ίδια θέσπισε;
– Πόσα είναι τα αιτήματα νέων και νεοεισερχόμενων αγροτών στο Νομό Λασιθίου, τα οποία κατατέθηκαν στις Υπηρεσίες και αναμένουν την έγκριση σε ενεργοποίηση της συγκεκριμένης διάταξης»;
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos