Επιθεώρηση κατάστασης στα σφαγεία στις Κουρούνες
τα σφαγεία στις Κουρούνες

Μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου στις αρχές του Σεπτέμβρη με την οποία απέβαλε την εταιρία που διαχειριζόταν τα δημοτικά σφαγεία στις Κουρούνες και την οριστική αποβολή της

στα μέσα του Νοέμβρη, τη Τρίτη (27/12), υπάλληλοι του δήμου Αγίου Νικολάου, υπό την αντιδήμαρχο Αφροδίτη Βαρκαράκη, επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις, κατέγραψαν τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η όλη εγκατάσταση των σφαγείων και για να καταλογίσουν κόστος στην εταιρία Αγροκτήματα Μανουρά Α.Ε., η οποία εκμεταλλευόταν τον χώρο σε κοινή εταιρία με τον δήμο Νεάπολης από το 2009, αρχικά και στη συνέχεια με τον Δήμο Αγίου Νικολάου υπό το εταιρικό σχήμα: Σφαγεία Δήμου Νεάπολης- Μανουράς Α.Ε..

Το ζητούμενο είναι η επαναλειτουργία των σφαγείων, με άλλο σχήμα, διότι εδώ και κάποια χρόνια, οι κρεοπώλες του νομού Λασιθίου, μετά την αδιαφορία όλων των δημοτικών αρχών να εκσυγχρονίσουν τα σφαγεία τους, τα οποία έκλεισαν, αναγκάζονται να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, έως την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, στο Αρκαλοχώρι ή ακόμα και στα Χανιά για να σφάξουν ελεγχόμενα.

Επιθεώρηση κατάστασης στα σφαγεία:

Τα δημοτικά σφαγεία στις Κουρούνες, παρά τη προβληματική τους λειτουργία, αποτελούσαν μια μερική λύση στο πρόβλημα, αφού εξυπηρετούσαν όλο το νομό, εκτός από βοοειδή που δεν υπήρχε η δυνατότητα σφαγής.

Τα σφαγεία που βρίσκονται λίγο έξω από τις Κουρούνες είχε δημιουργήσει ο δήμος Νεάπολης, πέρασαν στον δήμο Αγίου Νικολάου μετά τον Καλλικράτη. Στο παρελθόν η εταιρία είχε απασχολήσει την επικαιρότητα μετά την ανατίναξη των γραφείων της ένα πρωί Κυριακής.

Τώρα, για άλλη μια φορά, ο νομός Λασιθίου δεν έχει σφαγεία, με ότι αυτό συνεπάγεται, οπότε η δημοτική αρχή αναζητεί λύση λειτουργίας, προφανώς με άλλη μορφή σε σχέση με το χθες. Και η λύση κρίνεται επιτακτική !!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos