επιθυμητή η ένταξη της Σπιναλόγκας στην UNESCO
η κ,. Τζιτζικώστα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

“Η προσπάθεια ένταξης της Σπιναλόγκας στον κατάλογο  Μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, μπορεί ν΄ αποτιμηθεί με τον πλέον θετικό τρόπο και ν΄αποτελέσει αν μη τι άλλο

ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, δεδομένου ότι  πρόκειται για το πρώτο μνημείο της Κρήτης που εντάσσεται στον συγκεκριμένο κατάλογο.

Ήδη η παρουσίαση της πρότασης, έχει γίνει μ΄ εξαιρετικό τρόπο, και προσδοκούμε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό”.

Τα παραπάνω δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, με αφορμή την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό.

Όπως έκανε γνωστό η κ. Τζιτζικώστα, αποτελεί παράλειψη η μη εγγραφή των μνημείων της Κρήτης στον εν λόγω κατάλογο, δεδομένου ότι ένας ολόκληρος πολιτισμός (Μινωικός) απουσιάζει από την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά -απουσία αισθητή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, αναφερόμενος στην στήριξη τόσο της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και των φορεών του νησιού, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Είναι δεδομένο ότι ο δήμος, η Περιφέρεια αλλά και όλοι οι φορείς του νησιού, στηρίζουν την προσπάθεια της ένταξης του συγκεκριμένου μνημείου, στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco – βήμα το οποίο αν μη τι άλλο – θ ΄αποτελέσει ασφαλές κριτήριο για την σειριακή εγγραφή του συνόλου του Μινωικού Πολιτισμού-ενός από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς-  που δυστυχώς μέχρι σημερα ελλείπει από την προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει.

“Learning Cities”

Να σημειώσουμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά  στενή συνεργασία του Δήμου Αγίου Νικολάου, με την Ελληνική Επιτροπή της Unesco, αναφορικά με την συμμετοχή της πόλης και την ένταξη της στα συνεργαζόμενα ανά τον κόσμο σχολεία.

δελτίο τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos