το Επιμελητήριο Λασιθίου συμμετείχε
το Επιμελητήριο Λασιθίου συμμετείχε

Δεύτερη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λασιθίου στο περίπτερο της Κρήτης στην έκθεση Grekland Panorama 2015 της Στοκχόλμης (13 – 15 Φεβρουαρίου 2015)

με στόχο την ανάδειξη του Λασιθίου ως προορισμό των Σκανδιναβών τουριστών αλλά και τη γνωριμία των τοπικών προϊόντων στην Σουηδική αγορά.

Εντός του περιπτέρου του Επιμελητηρίου Λασιθίου συμμετείχαν οι επιχειρήσεις ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, Crete Homes Real Estate, VASILIKO Olive Oil και Physis Of Crete. Το Επιμελητήριο Λασιθίου προέβαλε τη νέα τουριστική πύλη προορισμού e-lasithi.eu.

Στο περίπτερο του επιμελητηρίου έγινε κλήρωση δωρεάν διαμονών που προσέφεραν γνωστά καταλύματα της περιοχής στου επισκέπτες. Στο περιθώριο της έκθεσης στις 13/2/2015 πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Quality Globe Hotel προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους σκανδιναβικών τουριστικών γραφείων με φορείς και εκπροσώπους ξενοδοχειακών μονάδων.

Τις δύο μέρες της Έκθεσης 14 και 15 Φεβρουαρίου, την επισκέφθηκαν συνολικά 10.890 άτομα (επίσημη καταμέτρηση του Globen Arena) αριθμός αυξημένος κατά 55% σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2014, ενώ ο νέος εκθεσιακός χώρος ήταν περίπου 1.250 τ.μ. μεγαλύτερος (+50%).

Κατά γενική ομολογία το ενδιαφέρον των Σκανδιναβών παρουσιάστηκε αυξημένο σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση της ίδιας έκθεσης.

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Λασιθίου στην έκθεση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Χαριτάκης συναντήθηκε τόσο με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων όσο και με την Πρέσβη της Ελλάδος κα Χατζή και τον Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κο. Σταυράκο.

Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν οι στόχοι του επιμελητηρίου αναφορικά με την τουριστική αξιοποίηση του νομού Λασιθίου αλλά και την εξαγωγική υποστήριξη των επιχειρήσεων τροφίμων & ποτών μέσω του νεοσυσταθέντος δικτύου εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Για το σκοπό αυτό θα υποστηριχθεί η διείσδυση Λασιθιώτικων εξαγωγικών επιχειρήσεων στην τοπική σκανδιναβική αγορά, με παράλληλη προβολή και αξιοποίηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας με στόχο την επανάκτηση, σε τουριστικό επίπεδο, της συγκεκριμένης αγοράς.

Το Επιμελητήριο Λασιθίου ευχαριστεί τα παρακάτω ξενοδοχεία για την ευγενική χορηγία δωρεάν διανυκτερεύσεων, στις κληρώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης

1. Ξενοδοχείο Hermes Hotel στον Άγιο Νικόλαο
2. Ξενοδοξείο Miramare Hotel στον Άγιο Νικόλαο
3. Astron Hotel στην Ιεράπετρα
4. Ξενοδοχείο Sitia Beach στη Σητεία
5. Ξενοδοχείο Flisvos στη Σητεία
6. Ξενοδοχείο Lasion Golden Bay στη Σητεία

Ευχαριστεί δε ιδιαίτερα τους κ. Θεοδόση Καλατζάκη δήμαρχο Ιεράπετρας, Εμμ. Βαρκαράκη πρόεδρο Συνδέσμου ξενοδόχων Ν. Λασιθίου, Ιωάννη Κακουράκη πρόεδρο ξενοδόχων Σητείας και τον κ. Γιώργο Πελεκανάκη πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων για τη συμβολή τους στην παροχή των χορηγιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos