Πλακάκη, Χαριτάκης, Μπρας, Πατεράκης, Πετρουλάκης
Πλακάκη, Χαριτάκης, Μπρας, Πατεράκης, Πετρουλάκης

Την Τέταρτη 8 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σητείας συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θ. Χαριτάκη με τον Δήμαρχο Σητείας κ. θ. Πατεράκη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου για την υποστήριξη και ενίσχυση της κρουαζιέρας στην πόλη της Σητείας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Α. Πλακάκη, ο Πρόεδρος του Λ.Τ. Σητείας κ. Θ. Πετρουλάκης και ο σύμβουλος για θέματα κρουαζιέρας κ. Γ. Μπράς.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Σητεία, οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στόχους, με στόχο την δημιουργία των σχετικών προϋποθέσεων ανάκαμψής του τουρισμού κρουαζιέρας στην Σητεία τα προσεχή χρόνια. Το πλαίσιο αυτό ενισχύει την συνεργασία Επιμελητηρίου Λασιθίου και Δήμου Σητείας θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω μελλοντική συνεργασία των δύο φορέων και σε αλλά θέματα επιχειρηματικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Συγχρόνως με τα παραπάνω, συζητήθηκε το πλαίσιο της δημιουργίας και ανάπτυξης των καταδυτικών πάρκων (στην Σητεία και στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου) όπου πρέπει να υπάρξει κοινός σχεδιασμός και συνεργασία των φορέων του νομού καθώς και η επένδυση στην Μονή Τοπλού και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την έναρξη υλοποίησης της (από τον κ Χαριτάκη εκφράστηκε η θετική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λασιθίου προς την κατεύθυνση της άμεσης έναρξης της επενδυτικής διαδικασίας).

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του δημοτικού αερολιμένα Σητείας, οι προοπτικές ανάπτυξης τους ενώ εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός των συμμετεχόντων στην προοπτική κατάργηση της αεροπορικής διασύνδεσης Σητείας –Κάσου (υποβάθμιση των άγονων-επιδοτούμενων γραμμών).

Τέλος, στο πλαίσιο συμμετοχής των δυο φορέων στην Αναπτυξιακή Λασιθίου και στον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (Ο.Α.Σ.), αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία τους-ενόψει του νέου Leader- αλλά και στην υποβολή αναπτυξιακών και επιχειρηματικών προτάσεων σε ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos