Σωτηριάδης, Τζανόπουλος

Επιμ. Λασιθίου, τιμητική βραδιά

Κατάγονται από τις χαμένες πατρίδες.
Ο πατήρ Σωτηριάδης, ήρθε στον Αγιο Νικόλαο, σε μικρή ηλικία, μεγάλωσε μαζί με το τόπο, έγινε κομμάτι του, έφερε δύο παιδι στο κόσμο το Νίκο και τον Παντελή, οι οποίοι τον ακολούθησαν και έφτασαν πολύ μακριά.

Χαράλαμπος Σωτηριάδης, Πόντιος πρόσφυγας από τη Τραπεζούντα, είχε μάθει από ικρός παιδί να κατεργάζεται το μέταλλο, από τον πατέρα του. Η τεχνική πέρασε στους γιους, οι οποίοι προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: την έκαναν τέχνη.  Γλυπτική σε μέταλλο.

Δημιουργίες των αδελφών Σωτηριάδη, κοσμούν συλλογές σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε κοινή θέα, Κρήτη ενάλια γη, στην περιοχή της Κιτροπλατείας στον Αγιο Νικόλαο, με κορύφωση την αποκάλυψη το 2005 του γλυπτού «η αρπαγή της Ευρώπης», στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
 
Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν δυο απλά, λαϊκά, παιδιά.

Τζανόπουλος, οικογένεια Σωτηριάδη

Επιμ. Λασιθίου, τιμητική βραδιά

Το Επιμελητήριο Λασιθίου, διοργάνωσε εκδήλωσης κοπής της πίτας του 2007, σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου, με τιμώμενα πρόσωπα την οικογένεια Σωτηριάδη Μίλησαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Τζανόπουλος και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη πολυετή προσφορά της οικογένειας στο τόπο και στο κόσμο.

Τη τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πατήρ Χαράλαμπος Σωτηριάδης, ενώ ευχαρίστησε για τη τιμή ο Νίκος Σωτηριάδης, αναφερόμενος και στις δσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει στη καλλιτεχνική τους διαδρομή.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς όλους όσους θέλησαν με τη παρουσία τους να τιμήσουν την οικογένεια Σωτηριάδη.
Και ήσαν πολλοί.

Από τη πλευρά μας, ευχές για υγεία και καλή πορεία στην οικογένεια Σωτηριάδη.

Γιώργος Τουτουδάκης.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος και Παντελής Σωτηριάδης, 20 Χρόνια Γλυπτικής
Η Κρήτη στη καρδιά της Ευρώπης
Αρπαγή της Ευρώπης
Αρπαγή της Ευρώπης, φωτογραφίες

Print Friendly, PDF & Email

Από manos