επισκέψεις Θραψανιώτη στα νοσοκομεία του νομού
στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με τον Γ. Αρακαδάκη

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης  με τον Υπουργό Υγείας  Ανδρέα Ξανθό επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Σητείας

Ενημερώθηκαν από τον Αναπληρωτή Διοικητή Μανόλη Μιχελάκη  για την λειτουργία του νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές  και από τον Δήμαρχο Θοδωρή Πατεράκη για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής της Σητείας εξαιτίας των οποίων  η ενίσχυση του γίνεται ακόμη πιο σημαντική.

Στην πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε με εργαζόμενους του Νοσοκομείου και πολίτες, τέθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν απαντήσεις  από τον υπουργό, γενικά για τα νοσηλευτικά ιδρύματα και την υγεία αλλά και ειδικά, που αφορούν το Νοσοκομείο Σητείας. Άλλη μια φορά έγινε ερώτηση που αφορά το κλείσιμο του Νοσοκομείου, και δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Θραψανιώτη  να τονίσει  ξανά,  ότι κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει και δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της του ΣΥΡΙΖΑ  και της κυβέρνησης κάτι τέτοιο. Τουναντίον  ο στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση τους, με δίκαιη ανακατανομή  δημοσίων πόρων και  καταπολέμηση θυλάκων διαφθοράς  ώστε  να στηριχθεί με διαφάνεια το σύστημα δημόσιας υγείας

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας με σκοπό την αναβαθμισμένη λειτουργία, στην στήριξη της διοικητικής δομής, στην αναδιοργάνωση του συστήματος προμηθειών, που θα ενισχύσουν  την πρωτοβάθμια φροντίδα. «Δεν ωραιοποιούμε τα πράγματα και δεν δημιουργούμε προσδοκίες που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα είναι σε θέση να συζητηθεί στη Βουλή μέσα στο φθινόπωρο. Με όλο αυτό το πλέγμα των αλλαγών και των παρεμβάσεων δίνουμε το στίγμα ότι η προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη για λόγους κοινωνικού αντισταθμίσματος απέναντι σε μια κοινωνία που συνεχίζει να επιβαρύνεται από τα μέτρα λιτότητας και περιμένει στον κρίσιμο αυτό τομέα να υπάρξουν αισθητές βελτιώσεις και ανακουφιστικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών».

Την Τρίτη 9 Αυγούστου ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης  και η υπεύθυνη του ιδιαίτερου γραφείου του Υπουργού Υγείας, Αθηνά Φωθιαδάκη επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου συνάντησαν τον Αναπληρωτή  Διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Αρακαδάκη που τους ενημέρωσε  για την λειτουργία του νοσοκομείου, και τις εξελίξεις που υπάρχουν στην στελέχωση του.  Έγινε ήδη ο διορισμός της μικροβιολόγου, ενώ είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου παθολόγου και ενός επικουρικού ενώ η τοποθέτηση φαρμακοποιού, νοσηλεύτριας  και χειριστή ιατρικών συσκευών αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες διευθυντικά στελέχη του νοσοκομείου και εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων.

Διαπιστώθηκε από όλους το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για το νοσοκομείο, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες  της κυβέρνησης για την στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση έτσι ώστε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, χωρίς να παραβλέπει κανείς και την προσπάθεια του Αναπληρωτή Διοικητή, Γιώργου Αρακαδάκη.

Ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη της στήριξης του Νοσοκομείου από την τοπική κοινωνία ούτως ώστε να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Επεσήμανε επίσης ότι θα στηρίξει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, αθόρυβα αλλά δημιουργικά, κάθε προσπάθεια που θα ενισχύσει την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Την Τρίτη 16 Αυγούστου ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης θα επισκεφτεί με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Ελένης Μαυρομάτη και την  υπεύθυνη του ιδιαίτερου γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Αθηνά Φωθιαδάκη το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου θα έχει συνάντηση με την Διοικήτρια κ. Σπινθούρη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos