Επιστημονική ημερίδα “Αλκοόλ και Νέοι”
Το πρόγραμμα παρουσιάζεται από το 2016 στα πλαίσια της ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 8/3/2019 και ώρα 17.30μμ στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αγ. Νικολάου.

Στα πλαίσια της Αγωγής και Προαγωγής Υγείας των πολιτών και με αφορμή τις επιπτώσεις από την κατανάλωση του αλκοόλ όπως αποτυπώνεται στις μέχρι σήμερα επιστημονικές μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικότερα στον Ελλαδικό χώρο.

Οι επαγγελματίες υγείας του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου κ. Λαμπράκη Μαρίζα και κ. Κασσωτάκη Άννα που συμμετέχουν στο θεματικό δίκτυο αγωγής και προαγωγής υγείας του Προγράμματος «Αλκοόλ και Νέοι» της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο έχει εγκριθεί σε περιφερειακό επίπεδο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής),  διοργανώνουν  επιστημονική ημερίδα με θεματολογία:

Α) Παρουσίαση του προγράμματος “Αλκοόλ και Νέοι” της 7η ΥΠΕ Κρήτης το οποίο έχει εγκριθεί από την Α’ θμια και την Β’ θμια Δ/νση Εκπαίδευσης για τις σχολικές μονάδες. Ομιλήτρια κ. Άννα Κασσωτάκη, Νοσηλεύτρια MSc©, Αναισθησιολογικό τμήμα ΓΝΑΝ. Το πρόγραμμα παρουσιάζεται από το 2016 στα πλαίσια της ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, από την κ. Λαμπράκη Μαρίζα Προϊσταμένη ΤΕΙ-ΤΕΠ MPH, MSc Bioethics (Αν. Συντονίστρια των προγραμμάτων Αγωγής και Προαγωγής Υγείας), και την κ. Κασσωτάκη Άννα Νοσηλεύτρια MSc©, Αναισθησιολογικό τμήμα ΓΝΑΝ.

Β) Αλκοολική Ηπατοπάθεια. Ομιλητής, Χρύσανθος Νικόλαος, Γαστρεντερολόγος, Επιμελητής Β΄ ΓΝΑΝ

Γ) Ψυχικές Διαταραχές που σχετίζονται με το αλκοόλ , ψυχοφαρμακολογία εξαρτήσεων με απλά λόγια. Ομιλητής, Φαλούτσος Κων/νος, Ψυχίατρος, Επιμελητής Β΄ ΓΝΑΝ.

Δ) Τα υποχρεωτικά καθήκοντα απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους ανθρώπους από την σκοπιά της Βιοηθικής. Ομιλήτρια, Λαμπράκη Μαρίζα Προϊσταμένη ΤΕΙ-ΤΕΠ, MPH, MSc Bioethics (Αν. Συντονίστρια των προγραμμάτων Αγωγής και Προαγωγής Υγείας).

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και αποτελεί συνέχεια της προσπάθεια ανάδειξης καίριων ζητημάτων που απασχολούν την ευρύτερη κοινωνία και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με αυτά.

Με Τιμή
Η επιστημονικά και οργανωτικά υπεύθυνη
Λαμπράκη Μαρίζα
Προϊσταμένη ΤΕΙ-ΤΕΠ
MPH, MSc Bioethics ΓΝΑΝ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos