και ένας ερωδιός στη άκρη του νερού
ένας ερωδιός ξεκουράζεται στο φράγμα Μπραμιανών

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους βουλευτές Λασιθίου, επανέρχεται ο δήμαρχος Σητείας για την Αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου κατασκευής Φράγματος Λιθινών Δήμου Σητείας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με συνεχείς επιστολές αλλά και επαναλαμβανόμενες- ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα – επισκέψεις μας στο Υπουργείο, σας έχουμε ενημερώσει και έχουμε με έμφαση αναδείξει την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου που αφορά την κατασκευή του <<Φράγματος των Λιθινών>> στην τοπική κοινότητα Λιθινών του Δήμου Σητείας.

Κατά την τελευταία σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τέθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την προετοιμασία της ωρίμανσης του έργου για να υπάρχει  δυνατότητα επανένταξης του έργου στο νέο Σ.Ε.Σ μετά την απένταξη του από το Ε.Σ.Π.Α.

Επειδή θεωρώ ότι  πολιτική βούληση και δικιά σας, είναι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου σε μια περιοχή με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και του Τουρισμού, αλλά συγχρόνως και μιας περιοχής ξηροθερμικής, υποφήφιας του φαινομένου ερημοποίησης θα πρέπει,

  1. Οι υπηρεσίες να καταγράψουν με σαφήνεια τους όποιους προβληματισμούς τους

    και

  1. Να ακολουθήσει μια συνεργασία μεταξύ μας στην κατεύθυνση αντιμετώπισης

    των θεμάτων που θα προκύψουν.

Κύριε Υπουργέ

     Είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουμε εάν κρίνεται αναγκαίο, την επικαιροποίηση-εναρμόνιση της μελέτης προκειμένου να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα επανένταξης του έργου στο νέο Σ.Ε.Σ.

  Πιστεύουμε ότι η διάθεση συνεργασίας που έχει καταγραφεί από το Υπουργείο σας μέχρι σήμερα, θα συνεχιστεί προκειμένου να υλοποιηθεί ένα διαδημοτικό έργο το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής του Δήμου Σητείας και Ιεράπετρας.

    Είμαστε σίγουροι ότι άμεσα θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας.

                                                                                                             Ο Δήμαρχος Σητείας

 

                                                                                          Θεόδωρος Πατεράκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos