Σπύρος ΔανέλληςΜετά τη πρόσφατη απάντηση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ στη Βουλή, ότι θα γίνει το φράγμα, παρά τις αντριδάσεις, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης, απευθύνει επιστολή προς τον κύριο Ξανθόπουλο, ζητώντας του εξηγήσεις:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας προσωπικά το ήθος και το παρελθόν σας, αδυνατώ να πιστέψω την ακρίβεια της μεταφοράς στα τοπικά ΜΜΕ διατύπωσής σας, σε απάντηση που δώσατε σε κοινοβουλευτικό έλεγχο της βουλευτού Ηρακλείου κ. Σχοιναράκη, σχετικά με την πορεία των έργων στο νομό Ηρακλείου. Αναφερόμενος στο φράγμα του Αποσελέμη, φέρεστε να είπατε:
«Το έργο θα προχωρήσει παρά τις μερικές, τοπικές αντιδράσεις, οι οποίες οφείλονται σε παρεξηγήσεις ή σε άλλους λόγους, όχι απολύτως διαφανείς»

Αν έτσι συνέβη, οφείλετε να αναφέρετε ποίος ωφελείται από τι και τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούνται από τη μη κατασκευή του φράγματος.
 
Κύριε Υουργέ,
έχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείτε πρώτης προτεραιότητας ζήτημα την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, να εμπιστεύεστε τυφλά τη Διοίκηση και τον υπηρεσιακό παράγοντα.
Δε δικαιούστε όμως να ρίχνετε σκιές σε εκείνος που με πολλαπλό κόστος προσπαθούν να πετύχουν το αυτονόητο.
Αν λοιπόν η μεταφορά των δηλώσεών σας είναι πιστή και διαθέτετε οποιοδήποτε στοιχείο ιδιοτέλειας για τη στάση (ομόφωνη) της Δημοτικής Αρχής και όποιου άλλου αντιτίθεται στην άσκοπη καταστοφή που το φράγμα Αποσελέμη θα επιφέρει, δώστε το στη δημοσιότητα.
 
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου
Σπύρος Αθ. Δανέλλης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos