Γιώργος Μηλιαράς Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς μετά την απάντηση του Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου, για την πορεία του έργου του φράγματος Αοσελέμη, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.
“Αγαπητέ Δήμαρχε,
Με πρόσφατη επιστολή (την οποία επισυνάπτω) προς τον Υφυπουργό Δημοσίων Έργων κ. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, εξέφρασα τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας του ροπεδίου Λασιθίου για τις εξελίξεις στο έργο του φράγματος Αποσελέμη και ζήτησα ενημέρωση για τα αντισταθμιστικά έργα που αφορούν την περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.


Ο κ. Ξανθόπουλος μας κοινοποίησε την υπ’ αριθμ. 727/14.04.06 επιστολή με την οποία απαντά στους προβληματισμούς που έθεσες για την πορεία του έργου. Η απάντηση του Υφυπουργού θεωρώ ότι αποτελεί μια σαφέστατη επιβεβαίωση των φόβων και των ανησυχιών που εκφράσαμε για την πορεία του έργου. Ουσιαστικά μας προτρέπει να πάρουμε θέση για να μη χαθεί το έργο και τα φέλη που θα προκύψουν σε κάθε περιοχή.

Για το Οροπέδιο Λασιθίου η δημιουργία ενός τόσο μεγάλου αναπτυξιακού έργου μεταφράζεται σε μια σειρά ανταποδοτικά έργα, τα οποία μετά από χρονοβόρες και δύσκολες διαβουλεύσεις έγιναν αποδεκτά, όπως για παράδειγμα η λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου.

Η αρνητική εξέλιξη που διαγράφεται από την απάντηση του υπουργού, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί υπονομεύει την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Δεν πρόκειται λοιπόν να μείνουμε απαθείς στο νέο τοπίο που δημιουργείται.

Γιαυτό κα θέλω να σου δηλώσω την διάθεση μου για συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση μου σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβεις η οποία θα προασπίζει τα αναπτυξιακά συμφέροντα του τόπου.

Είμαι στη διάθεση σου για κάθε συνεργασία”.

Με εξαιρετική τιμή

Γιώργος Μηλιαράς
Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos