Αντώνης Στρατάκης

Νομάρχης Λασιθίου

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛΤΑ ¶γγελο Μπρατάκο απέστειλε, τη Τετάρτη (31/1), ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης σχετικά με τη λειτουργία των ΕΛΤΑ στο νομό Λασιθίου.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή μας για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σχετικά με τη διαφαινόμενη πρόθεση της υπηρεσίας σας- εφόσον βεβαίως αληθεύουν οι πληροφορίες μας- για την κατάργηση των ταχυδρομικών γραφείων Μαλλών του Δήμου Ιεράπετρας και Τουρλωτής του Δήμου Σητείας, τα οποία αρκετά χρόνια εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων των ευρύτερων περιοχών.
Το αίτημά μας για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, εδράζεται στην πεποίθησή μας ότι περιοχές, απομακρυσμένες και μειονεκτικές με έντονα δημογραφικά προβλήματα, όπως οι προαναφερόμενες πρέπει να τυχαίνουν ιδιαίτερης προσοχής, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την άμβλυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των περιοχών αυτών.
Όπως άλλωστε γνωρίετε στις περισσότερες των περιπτώσεων, λόγω των εντεινόμενων εισοδηματικών και περιφερειακών ανισοτήτων στη χώρα μας, καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη η σύμπτωση της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών και των στενών ιδιωτικών συμφερόντων.
Αυτό σημαίνει ότι οι όπιες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται με κριτήρια αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά (σχέση κόστους-οφέλους), πολύ δε περισσότερο όταν τα ΕΛΤΑ είναι κερδοφόρα (σύμφωνα και με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Μ. Λιάπη στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ 26/01/07), αλλά και με κριτήρια κοινωνικά, ιδιατερα σε ότι αφορά τις απομακρυσμένες περιοχές.
Με άλλα λόγια η πολιτεία οφείλει να είναι περισσότερο ευαίσθητη σε ζητήματα που άπτονται των προβλημάτων και των υστερήσεων των μειονεκτικών περιοχών της και να ενισχύει τη συνοχή τους και όχι να την ακυρώνει με λογιστικότροπες αποφάσεις, στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου εξορθολογισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του εις βάρος των ΅΅ξεχασμένων περιοχών και των ανθρώπων τουςΆΆ.
Ο εκσυγχρονισμός και η αναδιάρθρωσή τους δεν πρέπει να άρουν την κοινωνική τους διάσταση και συνεισφορά, διαφορετικά η γενίκευση των ιδιωτικοοικονομικών πρακτικών θα οδηγήσει στο μαρασμό περιοχές απομακρυσμένες με σημαντικά αναπτυξιακά και δημογραφικά προβλήματα.
Εξάλλου τα ΕΛΤΑ εξακολουθούν να αποτελούν φορέα παροχής καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, σύμφωνα και με τον καθορισμό ου ρόλου τους, κατά το 1998, και με αυτήν την έννοια διατηρούν, προγραμματικά, αναλλοίωτο τον κοινωνικό τους χαρακτήρα.

Νομαρχία Λασιθίου στο διαδίκτυο

Print Friendly, PDF & Email

Από manos