Αντώνης Στρατάκης

Νομάρχης Λασιθίου

Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης απέστειλε, την Παρασκευή 09/05/08, ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης με θέμα τη λήψη μέτρων για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό με υγρά καύσιμα των παραγωγών του νομού.

Η επιστολή του Νομάρχη έχει ως εξής:

«Λόγω απεργίας των βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων, παρακαλούμε όπως διαθέσετε βυτιοφόρο όχημα για τη μεταφορά υγρών καυσίμων από τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών Ηρακλείου στο Νομό Λασιθίου για την κάλυψη αναγκών σε υγρά καύσιμα.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ιεράπετρας έχει υπολογίσει τις ανάγκες του Δήμου, σε καύσιμα, και οι οποίες ανέρχονται σε 6.000 λίτρα για την αμόλυβδη βενζίνη και 10.000 λίτρα για πετρέλαιο κίνησης. Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση είναι σοβαρή δοθείσης της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών, η οποία έχει προκαλέσει δυσχέρειες στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.
Ήτοι, οι αγρότες μας πλήττονται από την ταυτόχρονη απεργιακή κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, με αποτέλεσμα να εντείνονται τα προβλήματα σώρευσης των αποθεμάτων των ευπαθών αγροτικών προϊόντων, με εμφανείς επιπτώσεις στην παραγωγή και το εισόδημα των παραγωγών μας.
Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε, τουλάχιστον, να λυθεί το πρόβλημα του εφοδιασμού των υγρών καυσίμων με επαρκείς ποσότητες, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα μεταφοράς των προϊόντων με ίδια μεταφορικά μέσα των αγροτών. Η διανομή θα γίνει σε συνεννόηση με το Δήμο Ιεράπετρας ή και με όποιους άλλους δήμους που αποστείλουν σχετικά στοιχεία.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos