Για την ώρα ενιαίο, όπως αναγράφει αυτό το λεωφορείο

ΚΤΕΛ Κρήτης

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή απέστειλε ο Νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης, σχετικά με την ανάγκη διατήρησης του ενιαίου χαρακτήρα του ΚΤΕΛ. Κρήτης.
Στην επιστολή του ο Νομάρχης αναφέρει τα εξής:

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ
Η διατήρηση του ενιαίου χαρακτήρα του ΚΤΕΛ Κρήτης αποτελεί προϋπόθεση για την αποδοτική λειτουργία του, την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και για τη μακροπρόθεσμη οικονομική του βιωσιμότητα
.

Οι μεταφορές ενοποιούν τον οικονομικό χώρο, ο οποίος υπερβαίνει τις επιμέρους γεωγραφικές διαιρέσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται στη βάση συγκεκριμένων ιστορικών και διοικητικών προσδιορισμών. Επομένως, ο κατακερματισμός του ΚΤΕΛ Κρήτης, θα ακυρώσει την οικονομική αποτελεσματικότητά του, καθώς θα του στερήσει τη δυνατότητα επίτευξης σημαντικών οικονομιών κλίμακας. Κύριε Πρωθυπουργέ σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό η εμπέδωση τοπικιστικών αντιλήψεων και μυωπικών πρακτικών ακυρώνουν την προοπτική του μεταφορικού μας φορέα, ο οποίος, μόνον δια του ενιαίου χαρακτήρα του, μπορεί να διασφαλίσει, μακροπρόθεσμα, την ευρωστία και την ανταγωνιστική παρουσία του. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΚΤΕΛ Κρήτης Α.Ε., ως ενιαίος φορέας, έχει βελτιώσει, σημαντικά, την επιχειρησιακή και οικονομική του αποτελεσματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αυτής της αποδοτικότητας έχει προωθήσει, επιτυχώς, την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της λειτουργίας και των υπηρεσιών του, διενεργώντας επενδύσεις στις υποδομές και στα μεταφορικά του μέσα. Τα λεωφορεία, που διαθέτει είναι, πράγματι, σύγχρονα και ανταποκρίνονται στις ανάγκες και απαιτήσεις των επιβατών για ταχεία και ασφαλή μεταφορά.

Βέβαια, αυτό που έχει σημασία στη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι η μακροπρόθεσμη προοπτική τους, η οποία διασφαλίζεται μόνον δια της συνεχούς βελτίωσης της αποδοτικότητάς τους.
Μελλοντικά, η ανάγκη εξυπηρέτησης ενός, διαρκώς, αυξανόμενου επιβατικού κοινού, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών, με όρους περαιτέρω βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, επιτάσσει τη διασφάλιση του ενιαίου χαρακτήρα του. Μόνον ως ενιαία οικονομική οντότητα θα διατηρήσει το απαιτούμενο μέγεθος για να συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά διενεργώντας και νέες επενδύσεις όταν κριθεί αναγκαίο στη βάση μιας διαφοροποίησης των δυνητικών αναγκών και των μέσων εξυπηρέτησης.
Θεωρώ πως η ποιότητα των υπηρεσιών, η επιχειρησιακή λειτουργία, ο ορθολογικός σχεδιασμός και προγραμματισμός, καθώς και η δυνατότητα επίτευξης σημαντικών οικονομιών κλίμακας, θα ακυρωθούν εάν ο μεταφορικός φορέας διασπαστεί. Εάν η αντίληψη της Κρήτης, ως ενιαίας περιφέρειας, δεν μπορεί να πραγματωθεί ούτε και στο επίπεδο των μεταφορών, οι οποίες, αναδεικνύουν την κοινή συγκρότηση του οικονομικού χώρου, τότε, μοιραία, θα δοκιμαστεί η συνοχή μας σε όλα, εκείνα, τα επίπεδα των οικονομικών δραστηριοτήτων, που, αναπόφευκτα, ενέχουν στοιχεία, ενός καλώς εννοούμενου, συγκρητισμού, στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης του νησιού μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos