Βαγγελιώ Σχοιναράκη

Η νομάρχης Ηρακλείου

Επιστολή προς τους Νομάρχες της χώρας έστειλε η κ. Σχοιναράκη, όπου τους γνωστοποιεί, ότι αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενίσχυση και στελέχωση των Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, το Υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά με την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή στις 11-11-2008, στη δημιουργία άλλης μιας ελεγκτικής υπηρεσίας, που για τη στελέχωση και λειτουργία της θα απαιτηθεί και χρόνος και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ενέχει ο κίνδυνος της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και ρόλων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η κ. Σχοιναράκη αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι
Στη Βουλή έχει κατατεθεί σχέδιο νόμου στις 11-11-2008 που αφορά τη σύσταση «Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς και άλλες διατάξεις».
Όπως θα διαπιστώσετε οι αναφερόμενες, στο άρθρο 3 του σχεδίου, ως αρμοδιότητες της υπό σύσταση Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς, στην πλειοψηφία τους, ασκούνται ήδη από τις Υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ενίσχυση και στελέχωση των Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι οποίες ασκούν μέχρι σήμερα τις αρμοδιότητες που αναφέρονται στο εν λόγω νομοσχέδιο, προχωράει στη δημιουργία άλλης μιας ελεγκτικής υπηρεσίας, που για τη στελέχωση και λειτουργία της θα απαιτηθεί και χρόνος και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ενέχει ο κίνδυνος της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων και ρόλων.
Πιστεύοντας ότι η εν λόγω νομοθετική πράξη δεν βοηθάει ούτε την αποκέντρωση, ούτε την ενίσχυση του θεσμού των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι οποίες μέχρι σήμερα με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουν έχουν ανταποκριθεί με μεγάλη επιτυχία στο ρόλο τους, παρακαλώ όπως το θέμα το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό απασχολήσει το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ για να καθορίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας.

Με εκτίμηση,
Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos