το κτίριο του Επιμελητηρίου Λασιθίου στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου
το κτίριο του Επιμελητηρίου Λασιθίου στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου

Υπόμνημα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης στους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη και Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά.
Το υπόμνημα αφορά στην επιτάχυνση της έκδοσης τουριστικής βίζας από τη Ρωσία προς τη χώρα μας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

Άγιος Νικόλαος 1/12/2015

Αξιότιμε Κ. Υπουργέ,

Με αφορμή τις σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου οι οποίες θα ωθήσουν περισσότερους Ρώσους τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα την προσεχή τουριστική περίοδο, το Επιμελητήριο Λασιθίου ζητεί την λήψη των αναγκαίων και απαραίτητων εκείνων ενεργειών προκειμένου η χώρας μας να ωφεληθεί κατά το μέγιστο δυνατόν από την ευνοϊκή αυτή συγκυρία.

Ειδικότερα, αναφερόμαστε στην μείωση ή /και εξάλειψη των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στις εκδόσεις τουριστικής βίζας από τη Ρωσία προς τη χώρα μας. Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει η αύξηση των σημείων έκδοσης βίζας με ταυτόχρονη άμεση στελέχωση των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, προτείνουμε τον καλύτερο συντονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε να διευκολυνθούν πάραυτα οι διαδικασίες και η επικοινωνία μεταξύ Ρώσων πολιτών και Ελληνικών Προξενικών Αρχών.

Ειδικά για την περιοχή του Λασιθίου, η αυξημένη προσέλευση Ρώσων τουριστών θα αυξήσει σημαντικά την τουριστική κίνηση και θα τονώσει ακόμη περισσότερο την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, που έχουν ήδη πληγεί σημαντικά λόγω των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων.

Ευελπιστώντας στην θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Ο πρόεδρος

Θωμάς Χαριτάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos