ΨαρόβαρκαΤην Ελλάδα επισκέφτηκαν Ευρωβουλευτές της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη της Επιτροπής Αλιείας, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του Πα.Σο.Κ. Σταύρου Αρναουτάκη και σε συνεργασία με τον Τομέα Αλιείας του Πα.Σο.Κ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων και συζητήσεων των Ευρωβουλευτών με αλιείς στην Ελλάδα για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς και με φορείς τους, με θέμα την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του τομέα της αλιείας.

Η επίσκεψη των Ευρωβουλευτών, (08, 09 και 10 Νοεμβρίου) περιλάμβανε συναντήσεις με την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), με παράκτιους αλιείς, με ιχθυοκαλλιεργητές της Δυτικής Ελλάδας καθώς και με φοιτητές του τμήματος Αλιείας των ΤΕΙ Μεσολογγίου. Επιπλέον, στο πρόγραμμα των Ευρωβουλευτών εντάχθηκαν και επισκέψεις σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, παραγωγής αυγοτάραχου καθώς και σε παράκτιους αλιείς, στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο και στο λιμάνι του Αστακο.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Αρναουτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο τομέας της αλιείας δίνει ζωή και σε κάθε περιοχή όπου αναπτύσσεται δημιουργεί θέσεις εργασίας. Στόχος της επίσκεψης μας εδώ στην Ελλάδα ήταν να ακούσουμε τα προβλήματα των αλιέων. Μαζί με τους συναδέλφους Ευρωβουλευτές ενημερωθήκαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αλιείς, οι ιχθυοκαλλιεργητές και ο κλάδος της αλιείας στην Ελλάδα γενικότερα. Τα προβλήματα είναι πολλά, οι νέοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα, οι γυναίκες δεν συμμετέχουν, οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται δραματικά, το εισόδημα δεν επαρκεί, αλιείς και παραγωγοί χρειάζονται ενίσχυση, οι φορείς που τους εκπροσωπούν στην Ελλάδα χρειάζονται στήριξη. Εμείς θα μεταφέρουμε τη φωνή του Έλληνα πολίτη στην Ευρώπη και θα επιδιώξουμε να τον βοηθήσουμε με κάθε δυνατό μέσο”.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos