αυτή την εικόνα θέλουμε;

Κατεστραμένα δίχτυα

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, και πρόεδρο της Ν.Δ., καθώς και τους προέδρους των κομμάτων, αλλά και στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, αλλά και τους βουλευτές, απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Συλλόγων Ερασιτεχνών Αλιέων, (Π.Ε.Σ.Ε.Α.), διαμαρτυρόμενη για τη απαγόρευση χρήσης των διχτυών για ερασιτεχνική Αλιεία, μετά την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας, από τη κυβέρνηση.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Αρχηγοί Κομμάτων της Αντιπολίτευσης,

 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ (Π.Ε.Σ.Ε.Α) καταγγέλλει στους εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ψαράδες, ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ για την κατάργηση ΤΟΥ ΔΙΧΤΥΟΥ από την Ε.Ε. την τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Εκτός όμως αυτών, ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ είναι και τα Κόμματα Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ που έδειξαν.

Και για να τεκμηριώσουμε τα όσα αναφέρουμε, έχουμε Επιστολή του Επιτρόπου Αλιείας της Ε.Ε JOE BORG o οποίος απαντώντας στην Ομοσπονδία μας, μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι για το θέμα αυτό ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.

Εκτός όμως αυτού, ένα χρόνο πριν υπογράψει ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΕΥΑΓ. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ με τους Υπουργούς των άλλων Κρατών μελών ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, ακολουθώντας την πολιτική του Προκατόχου του Υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. ΔΡΥ, είχαμε ενημερώσει προηγουμένως για το θέμα αυτό τόσο τον κ. ΜΠΑΣΙΑΚΟ όσο και τον σημερινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΝΤΟ, καθώς και την Διεύθυνση Αλιείας. (Υπάρχουν δημοσιεύματα). Δυστυχώς, επειδή οι Αρμόδιοι Υπουργοί εκτός ότι ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, εκείνο το χρονικό διάστημα ίσως να είχαν σοβαρότερα θέματα όπως αυτό του Βατοπεδίου και έτσι δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν με τους Ερασιτέχνες Ψαράδες. Έτσι λοιπόν, στηριζόμενοι σε γνωμοδοτήσεις ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ Υπαλλήλων της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ, συναίνεσαν στην κατάργηση του διχτιού με αποτέλεσμα να την πληρώσουν οι Έλληνες Ερασιτέχνες Ψαράδες.

Εκτός όμως από την Κυβέρνηση ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ έχουν και τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης. Το αναφέρουμε αυτό, γιατί με δύο επιστολές της Π.Ε.Σ.Ε.Α στους Ευρωβουλευτές όλων των Κομμάτων, τους είχαμε ενημερώσει αναλυτικά για το θέμα. Μάλιστα επανηλλειμένως ενημερώσαμε τους Ευρωβουλευτές Ν.Δ. κ. ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΛΑΒΑΚΗ, ΠΑΣΟΚ κ. ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ, Κ.Κ.Ε. κ. ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ, ΛΑ.Ο.Σ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Οι Αρμόδιοι Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, δεσμεύτηκαν ότι θα έκαναν ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Κανένας από αυτούς δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.ΟΣ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. Και όχι μόνο ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ, αλλά αντίθετα ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. ΣΤΡΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ με 24 Ευρωβουλευτές άλλων Κρατών μελών, είχε υπογράψει τροποποίηση ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. με την οποία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΑΔΙ ΒΥΘΟΥ για τους Ερασιτέχνες. Έπειτα από παρέμβαση της Π.Ε.Σ.Ε.Α το πήραν πίσω. (Όλα αυτά έχουν δημοσιευθεί και υπάρχουν φωτογραφίες από τις συναντήσεις Ευρωβουλευτών με την διοίκηση της Π.Ε.Σ.Ε.Α). Επίσης όταν η Διοίκηση της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με την Ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε. κ. ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ προσπάθησε να πείσει την Π.Ε.Σ.Ε.Α ότι δεν πρέπει οι Ερασιτέχνες ψαράδες να αλιεύουν ΜΕ ΔΙΧΤΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΑΔΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ. Το Κ.Κ.Ε. έχει παρεξηγήσει τα πράγματα, αφού ΘΕΩΡΕΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ τους μικροσυνταξιούχους και τους μισθοσυντήρητους οι οποίοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με την αλιεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι επανηλλειμένως η Ομοσπονδία μας ζήτησε τότε μία συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ο οποίος ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. (Υπάρχει δημοσίευμα)

Κύριε πρωθυπουργέ, Κύριοι Αρχηγοί των κομμάτων,

 

Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Ο λόγος είναι ότι αυτοί που μας αντιπροσωπεύουν τόσο στο κοινοβούλιο αλλά και στην Ε.Ε. αντί να μας λύνουν τα προβλήματά μας, αντίθετα με την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Θα πρέπει να γνωρίζει η Κυβέρνηση αλλά και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ότι από το 1985 μέχρι σήμερα οι Υπουργοί που πέρασαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ήταν ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Το χειρότερο ήταν και είναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Αποτέλεσμα, να γίνονται ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ των Διευθυντών τους, των ΑΣΧΕΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ, η οποία αποφασίζει αντί για αυτούς. Η Ομοσπονδία μας έχει επανηλλειμένως καταγγείλει ότι περισσότεροι αν όχι όλοι οι Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αλιείας ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ με αποτέλεσμα να γίνονται ΦΕΡΕΦΩΝΑ ορισμένων ΨΕΥΤΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ψαράδων. Επίσης επανηλλειμένως τους έχουμε ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ αφού χρησιμοποιούν ως εξιλαστήρια θύματα τους Ερασιτέχνες Ψαράδες και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.

Δυστυχώς με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τα 25 τελευταία Χρόνια, αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί η εκάστοτε Κυβέρνηση αντί να κυβερνάει, παίζει ρόλο ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ, και αντί για αυτή, αποφασίζουν και μας κυβερνούν ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

 

Και επειδή η Διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει μάθει να τεκμηριώνει όσα αναφέρει και δεν έχει την πρόθεση να υβρίσει, να λασπολογήσει και να συκοφαντήσει κανένα, σας αναφέρουμε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το σημερινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΝΤΟ, ο οποίος εκτός από ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ έχει γίνει ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ του Διευθυντή του, του Γενικού Γραμματέα κ. ΣΚΙΑΔΑ, και ιδιαίτερα ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ.

 

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι μετά την εφαρμογή ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. 1967/2006, τα Κράτη μέλη φρόντισαν να προστατέψουν τους Ερασιτέχνες Ψαράδες που αλίευαν με Δίχτυ. Αν είχε φροντίσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ, να μελετήσουν τις Νομοθεσίες των άλλων Κρατών μελών της Ε.Ε. θα είχαν διαπιστώσει, ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ έχουν χωρίσει τους ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ σε δύο ή τρεις κατηγορίες, που σε μία από αυτές δικαιολογούν τους Παραδοσιακούς Ερασιτέχνες Ψαράδες που αλιεύουν ΜΕ ΔΙΧΤΥ.

 

Σας αναφέρουμε παραδείγματα από έγκυρες πληροφορίες που έχουμε ότι στη ΜΑΛΤΑ απ’ όπου κατάγεται ο Επίτροπος για θέματα αλιείας της Ε.Ε. κ. BORG ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ, αλλά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Επίσης η Ισπανία η οποία έχει το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ από άποψη χωρητικότητας, η οποία ανέρχεται σε 480.000 GT ένα μήνα μετά έγκριση του Κανονισμού, με Νομοθετική Ρύθμιση έδωσε τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε Ισπανό Πολίτη με σκάφος άνω των 5 μέτρων, να μπορεί να πάρει άδεια χρήσης διχτυού για διάστημα έως 6 μήνες, δίχτυ που μπορεί να φτάσει μέχρι 4.500 μέτρα!!!

Επίσης η Κύπρος πρόσφατα τροποποίησε τη Νομοθεσία της Αλιείας και πρόσθεσε στην Παράκτια Αλιεία των Επαγγελματιών, μία νέα κατηγορία Γ στην οποία δίνει το δικαίωμα στους Κύπριους Ερασιτέχνες Ψαράδες δύο φορές την εβδομάδα να αλιεύουν με δίχτυ, και μάλιστα 600 μέτρα!!! Επίσης, τους επιτρέπει να αλιεύουν με 450 αγκίστρια παραγάδι και όχι με 150 που αλιεύουν οι Έλληνες Ερασιτέχνες. (Εσωκλείουμε φωτοαντίγραφα των Νόμων αυτών)

Το σημαντικότερο ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι, ότι δίνει στον οποιοδήποτε Κύπριο Πολίτη το δικαίωμα να αλιεύει χωρίς βάρκα από τη ξηρά με 25 μέτρα ΔΙΧΤΥ!!!! ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΑΥΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ. Όμως το ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ των Μονοκομματικών Κυβερνήσεων είναι ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, που τα κλεμμένα καλείται να τα πληρώσει κάθε φορά ο Ελληνικός λαός.

Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.

 

Πριν περίπου πέντε μήνες Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΝΤΟ. Στη συνάντηση αυτή παρευρεθήκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΙΑΔΑΣ, ο Διευθυντής Γραφείου του υπουργού κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ, ο Σύμβουλος του Υπουργού για θέματα Αλιείας Ιχθυολόγος κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΓΓΙΑΝΑΚΟΣ και από τη Διεύθυνση Αλιείας, ο Γενικός Διευθυντής Αλιείας κ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ, καθώς και η συνεργάτης του η οποία ασχολείται με την Παράκτια Αλιεία κ. ΕΛΕΝΗ ΠΟΥΛΙΟΥ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ο οποίος είναι Κυκλαδίτης και κατάγεται από οικογένεια επαγγελματιών ψαράδων με τη μεγάλη του εμπειρία, αλλά και με τα ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που παρουσίασε στον Υπουργό, μεταξύ των οποίων και ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, τους άφησε όλους Άφωνους. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Σ.Ε.Α ανέφερε επίσης στον κ. ΚΟΝΤΟ ότι ενώ στην Ιταλία υπάρχουν 1.500.000 Ερασιτέχνες Ψαράδες, αυτοί αλιεύουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ. Αντίθετα στην Ελλάδα ο Ερασιτέχνης Ψαράς χρειάζεται 3 άδειες οι οποίες στοιχίζουν περίπου 150 . (Τα περισσότερα χρήματα από αυτά πηγαίνουν στο ΝΑΤ για να καλύψουν τα ελλείμματα του Ταμείου που δημιούργησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ). Το προκλητικό είναι ότι σε περίπτωση που περάσει μία ημέρα και λήξει μία άδεια , τότε εκδίδεται καινούργια πληρώνοντάς την ξανά. Όπως ανέφερε ο κ. ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ το μέτρο αυτό ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΟ και ζήτησε από τον υπουργό ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ 3 ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ.

Ο κ. ΚΟΝΤΟΣ διαπίστωσε ότι τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνών Αλιέων ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ και έδωσε εντολή στον Γενικό Διευθυντή αλιείας αλλά και στους υπόλοιπους συνεργάτες του σε τρεις μήνες ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και να ικανοποιηθούν οι Ερασιτέχνες Ψαράδες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Π.Ε.Σ.Ε.Α ζήτησε τα μισά μέτρα δίχτυ και τα μισά αγκίστρια παραγάδι απ’ ότι αλιεύουν οι Ερασιτέχνες Ψαράδες της Κύπρου. Δηλαδή 300 μέτρα δίχτυ και 200 αγκίστρια παραγάδι.

Ο Γενικός Διευθυντής Αλιείας ίσως να ενοχλήθηκε με τα αιτήματα της Π.Ε.Σ.Ε.Α και αφού δεν μπορούσε να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ του κ. ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ, προσπάθησε να πείσει τον υπουργό ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί εκτός του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1967/2006 της Ε.Ε. υπάρχει και ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2371/2002 όπου ζητάει από τα Κράτη μέλη την μείωση του αλιευτικού στόλου.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, επειδή γνώριζε εκ των προτέρων την αντίδραση της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ αγανακτισμένος και εκνευρισμένος με την στάση του Γενικού Διευθυντή Αλιείας, τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί για μία ακόμη φορά η Διεύθυνση Αλιείας να παραπληροφορήσει τον Υπουργό, χρησιμοποιώντας την Ε.Ε.

Επίσης, του ανέφερε, ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Η μήπως η Ισπανία που έχει μάλιστα τον μεγαλύτερο Αλιευτικό Στόλο της Κοινότητας, ή πρόσφατα η Κύπρος ίσως και άλλα Κράτη παραβιάζουν τους κανονισμούς της Ε.Ε.; Ο Διευθυντής Αλιείας δεν μπόρεσε να απαντήσει στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

 
Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Έχουν περάσει πέντε μήνες και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του. Ρωτάμε την Κυβέρνηση: Όταν πρόκειται να εφαρμοσθούν αποφάσεις της Ε.Ε. σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, αμέσως τα Υπουργεία τις εφαρμόζουν. Αντίθετα, ότι είναι προς όφελος των πολιτών, τα Υπουργεία αδιαφορούν; Επίσης σας ρωτάμε: οι κυβερνήσεις και γενικά τα κόμματα της Ελλάδος μας έχουν ξεπουλήσει στην Ε.Ε. υπηρετώντας τα συμφέροντα των ισχυρών αυτών;

Αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθούν οι Έλληνες πολίτες και θα έπρεπε να το έχουν διαπιστώσει ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ με τα τελευταία ΓΚΑΛΟΠ. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ξυπνήσει και δεν είναι ΧΑΝΟΙ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για εξάλειψη και κατάργηση αυτής ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ που υπάρχει σήμερα μεταξύ των Ελλήνων Ερασιτεχνών Αλιέων με Πολίτες των άλλων Κρατών της Ε.Ε. Αν το δίκαιο αίτημά μας δεν ικανοποιηθεί, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Επίσης ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι δεν κυβερνούν οι Υπουργοί σας αλλά οι Διευθυντές τους, οι Γενικοί Γραμματείς και οι Υπάλληλοι των Υπουργείων τους. Για το λόγο αυτό προειδοποιούμε την Κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν ικανοποιήσει τα δικαία αιτήματά μας αρχές ΙΟΥΝΙΟΥ που αρχίζει η αλιεία για τους παραδοσιακούς Ερασιτέχνες Ψαράδες ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Επίσης σας προειδοποιούμε και ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ από σήμερα, ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνησή σας δεν ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των Ερασιτεχνών Αλιέων, η Ομοσπονδία θα ενεργήσει ώστε, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2004 είχαμε στείλει παρόμοια επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ, αλλά οι Συνεργάτες του ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΑΝ Το αποτέλεσμα το είδατε. Ελπίζω οι συνεργάτες σας και ιδιαίτερα ο Διευθυντής σας κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ θα λάβει σοβαρά υπ’ όψη του την επιστολή μας, ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ. Επίσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Βουλευτές της Ν.Δ. ότι όταν ήταν στην Αντιπολίτευση 81 από αυτούς μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είχαν καταθέσει επερώτηση στη Βουλή στις 30–05–03 και ο εισηγητής της Ν.Δ. κ. ΑΓΓΕΛΗΣ κατηγόρησε την τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι είχε ΑΔΙΚΗΣΕΙ τους Ερασιτέχνες Ψαράδες αφού δεν τους επέτρεπε να αλιεύουν ΜΕ ΔΙΧΤΥ. Ρωτάμε λοιπόν αυτούς τους Βουλευτές και ιδιαίτερα τον σημερινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΚΟΝΤΟ: ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΙΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΡΕΙΤΕ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ; Η ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ;

Στις επόμενες εκλογές, κόμματα και βουλευτές θα κριθούν πολύ αυστηρά.

Κύριοι Αρχηγοί όλων των Κομμάτων,

 

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλα τα Κόμματα, ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός της, δεν είναι ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και δεν συμβιβάζονται με κανένα Πολιτικό. Ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους εκατοντάδες χιλιάδες Ερασιτέχνες Ψαράδες οι οποίοι τους τιμούν με τη ψήφο τους, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει με τους Πολιτικούς. Σας δηλώνουμε, ότι θα υποστηρίξουμε το οποιοδήποτε κόμμα ενδιαφερθεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Κλείνοντας την επιστολή μας, ευχαριστούμε τον Υφυπουργό ΥΕΝ και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ για το ενδιαφέρον που έδειξε ως Υπουργός αλλά και ως γνώστης του αντικειμένου. Έστειλε λοιπόν επιστολή στον κ. Κοντό στην οποία περιγράφει τις επιπτώσεις που έχουν προκύψει μετά την απαγόρευση του διχτυού, ιδιαίτερα στη Νησιωτική Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι αν ήταν στη θέση του κ. ΚΟΝΤΟΥ θα είχε ικανοποίηση το αίτημά μας.

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΘΟΥΝΗΣ

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos