Ερυθρός Σταυρός Ιεράπετρας, ευχαριστήριο
από τις εκδηλώσεις του τμήματος

Με αίσθημα χαράς, οι εθελόντριες, οι εθελοντές και το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, εκφράζουμε τις ευχές μας για ένα ευτυχισμένο 2017

και τις θερμές μας ευχαριστίες για την συμβολή όλου του κόσμου στις προσπάθειες μας για τη δημιουργία του κλίματος αισιοδοξίας και αλληλεγγύης που απαιτούν οι άγιες αυτές μέρες.

Το αίσθημα αλληλεγγύης νίκησε την απαισιοδοξία και τον ατομικισμό και έτσι υλοποιήθηκε με επιτυχία ο θεσμός της «Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς». Πρώτοι στον αγώνα αυτό ήρθαν όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας, άτομα και οικογένειες, που με την συμμετοχή τους αναπλήρωσαν το μεγάλο κενό που δημιούργησε η κατάργηση θεσμών και υπηρεσιών στον τόπο μας.  Ακολούθησαν οι «Πετροπέρδικες» που προσκόμισαν 42 πλήρεις τσάντες ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου και των αγροτών μας που συντονισμένα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών μαζί με την «Ανατολή», το «Αγροδίκτυο», το «Κρητικό Περβόλι» και τον «Νότο» συμπλήρωσαν τις τσάντες που υπολείπονταν για να ολοκληρωθεί ο στόχος. Συγχαρητήρια αξίζουν  στα σχολεία μας που κατά σειρά ανταπόκρισης ήταν: Το Δημοτικό Σχολείο Φερμών, το 4ο Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Σχολείο Ιεράπετρας, το 1Ο Γυμνάσιο, το 1ο Δημοτικό, το 4ο Δημοτικό, το 6ο Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό και το Δημοτικό Σχολείο Νέας Ανατολής. Ανταπόκριση επίσης υπήρξε από το κατάστημα δώρων «Πολυάννα», το Φυσικοθεραπευτήριο Άννας Δουλούμη, το συνεργείο Ford, το καφέ Wakiki, το ξενοδοχείο Galaxy, το κατάστημα Θερμής Χουλιέρη, και τα κρεοπωλεία Καμαρίτη και Καλαϊτζάκη. Το προσωπικό των τραπεζών «Πειραιώς» (και τα δύο υποκαταστήματα), η Alpha Bank. η Eurobank και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα απέστειλαν επίσης τσάντες όπως και οι υπεραγορές «ΙΝΚΑ» και «Χαλκιαδάκη». Και όπως πάντα, συμπαραστάτες μας στην προσπάθεια αυτή, το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας.

Έτσι, με το αίσθημα ανακούφισης από την αγωνία για την επιτυχία του θεσμού, προχωρήσαμε όπως γίνεται τα τελευταία 20 χρόνια στην υποδοχή του Άη Βασίλη και του καινούργιου χρόνου που εφέτος ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη με την πολύτιμη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος, της Φιλαρμονικής μας, τους Αλιείς Ιεράπετρας και Αγίου Ιωάννη επαγγελματίες και ερασιτέχνες, του Εμπορικού Συλλόγου και της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ιεράπετρας. Τα δώρα που μοίρασε ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά ετοίμασε και επιμελήθηκε το «Εικαστικό Εργαστήρι» του Δήμου μας.  Ο Άη Βασίλης συνοδευόμενος από τους εθελοντές μας επισκέφθηκε και μαζί με τις ευχές του μοίρασε βασιλόπιτες, λουλούδια και γλυκά στους ασθενείς του Νοσοκομείου μας, στους φιλοξενούμενους του Γεροκομείου μας και στους φιλοξενούμενους στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ενώ είχε προηγηθεί το μικρό πάρτι στο Γεροκομείο όπου εθελοντές, προσωπικό και φιλοξενούμενοι ζύμωσαν και έψησαν νόστιμα μπισκότα ακούγοντας εορταστική μουσική. Πολύτιμη συμβολή στην προσπάθεια αυτή είχε το ζαχαροπλαστείο «Έναστρον», το πρατήριο άρτου «Ζαφειράκης» και ο κύριος Γιάννης Γαϊτάνης που πρόσφερε τα λουλούδια.

Με τις θερμές μας ευχαριστίες και με την πεποίθηση πως κάναμε όπως κάθε χρόνο, ότι μπορούσαμε για να μεταδώσουμε σε όλο τον κόσμο το χαρμόσυνο μήνυμα και το κλίμα των εορτών, σας ευχόμαστε χαρούμενο και τυχερό το 2017 και κάθε ευτυχία σε όλους,

Οι Εθελόντριες, οι Εθελοντές και το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δρ. Α. ΜΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos