ένας συνήθης κάδος για ανακυκλώσιμα υλικά
ένας συνήθης κάδος για ανακυκλώσιμα υλικά

Εκ νέου κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. Μανώλης Συντυχάκης, ερώτηση με θέμα: Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης και επαναπρόσληψη των εργαζομένων από την εταιρία WASTE SOLUTIONS.

η ερώτηση:

Στις 31/10/2015 έληξε η εργολαβία της εταιρίας Creta Eco Phoenix που διαχειριζόταν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης και στις 2/11/2015 ανέλαβε η εταιρία Waste Solutions Α. Ε. με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής.

Από τότε και μέχρι σήμερα, με ευθύνη του νέου εργολάβου, το ΚΔΑΥ Ηρακλείου Κρήτης παραμένει κλειστό με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η ανακύκλωση για τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Το κόστος από την παύση της ανακύκλωσης είναι πολύ μεγάλο για τους 8 Δήμους του Ν. Ηρακλείου και για τους 4 του Ν. Λασιθίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο ο Δ. Ηρακλείου καθημερινά χάνει 800€, σύμφωνα με εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής. Είναι πραγματικά προκλητικό ένας εργολάβος να κρατάει σε ομηρία 42 οικογένειες εργαζομένων, τους οποίους αρνείται να επαναπροσλάβει – όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι εργολάβοι- καθώς και 2 νομούς και 12 Δήμους!

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΔΑΥ Ηρακλείου λειτουργεί με ευθύνη της ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) Α. Ε., μέτοχος της οποίας με ποσοστό 35% είναι η ΚΕΔΕ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1) Τι μέτρα θα πάρει ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου Κρήτης.

2) Τι στάση θα κρατήσει απέναντι στον εργολάβο που έχει βάλει σε ομηρία 42 οικογένειες, τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, αγνοώντας προκλητικά αποφάσεις στήριξης στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για την επαναπρόσληψη τους από  φορείς, σωματεία, Δημοτικά Συμβούλια και του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης;

ο βουλευτής

Μανώλης Συντυχάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos