ο πρώην δήμαρχος Χερσονήσου και βουλευτής Σπύρος Δανέλλης
ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης

Απαντήθηκε στη Βουλή σήμερα από την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ουρανία Αντωνοπούλου η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρου Δανέλλη,

σε σχέση με τις δυσλειτουργίες των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί τους, καθώς και τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της μη ένταξης των ωρομισθίων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ Μαθητείας, στους καταλόγους των επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί αποτελούν το 70% του συνολικού ποσοστού των διδασκόντων των ΕΠΑΣ και ως εκ τούτου από την επίλυση των προβλημάτων τους εξαρτάται και η εύρυθμη λειτουργία των σχολών, στις οποίες φοιτούν πανελλαδικά πάνω από 12000 μαθητές.

Κατά τη δευτερολογία του ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί από την κ. Αντωνοπούλου τι πρόκειται να πράξει το Υπουργείο, σε σχέση με το μειωμένο αριθμό εισακτέων μαθητών στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Ηρακλείου για την επόμενη σχολική περίοδο, καθώς και αν πρόκειται να λειτουργήσουν οι ειδικότητες «Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ» και «Βοηθών Βρεφονηπιοκομίας», για το σχολικό έτος 2015-16, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τους αποφοίτους τους από την αγορά, με την απορρόφησή τους να είναι ιδιαίτερα υψηλή (97% και 70% αντίστοιχα).

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός αναγνώρισε την αναγκαιότητα στήριξης των ΕΠΑΣ Μαθητείας και το δίκαιο των αιτημάτων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, δήλωσε ωστόσο αδυναμία ικανοποίησής των.

Η όλη συζήτηση παρατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos