Εσπερινός στην Αγία Άννα στη Θρυφτή
μητροπολίτης, ιερείς και αρτοκλασία

Σε όσους προσέχουν το τυπικό της θείας λειτουργίας, θα τους έχει πέσει στην αντίληψη η μνήμη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, δηλ. των γονέων της Παναγίας.

Καθ’ έτος η επέτειος κοίμησης της Αγίας Άννης, μνημονεύεται στις 25 Ιουλίου. Και συνήθως μια ταπεινή εκκλησία που όλοι αγαπάμε έχει τη τιμητική της, η Αγία Άννα μέσα στο δάσος της Θρυφτής.

Απόγευμα προς το βράδυ της Τρίτης (24/7), φίλοι και κάτοικοι της περιοχής, ανηφόρησαν τον δρόμο που οδηγεί στο οροπέδιο και ξεστράτισαν μέχρι το εκκλησάκι.

Εσπερινός στην Αγία Άννα στη Θρυφτή
πιστοί και φίλοι στην Αγία Άννα στη Θρυφτή

Του εσπερινού προέστη ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος με ιερείς από την ευρύτερη περιοχή, Κάτω Χωριού έως και το Καβούσι.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στους Θεοπάτορες, στον χώρο, αλλά και στα θύματα των πυρκαγιών. Στο τέλος του εσπερινού εψάλλη μνημόσυνο στη μνήμη όσων χάθηκαν. Το εκκλησίασμα ήταν εμφανώς σφιγμένο από τη καταστροφή.

Κόσμος έμεινε σχεδόν έως ότου νύχτωσε.

Άλλωστε για τους παλαιότερους η Αγία Άννα ήταν ο τόπος, ήταν για πάρα πολλά χρόνια, το σημείο εισόδου στο οροπέδιο με τον καφενέ και την ανάσα που έπαιρναν όσοι ανέβαιναν όταν δεν υπήρχε ο δρόμος.

Νοσταλγία;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos