τα Ελληνικά φρούτα δεν πάνε πλέον Ρωσία. Ποιος πληρώνει τα σπασμένα;
τα Ελληνικά φρούτα δεν πάνε πλέον Ρωσία. Ποιος πληρώνει τα σπασμένα;

Εταίρος, σημαίνει μέλος μιας εταιρίας, εν’ προκειμένω μιας Ένωσης δηλ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό όμως σημαίνει ότι το όποιο μέλος συμμετέχει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της «εταιρίας», δηλ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ζημιώνεται, οι εταίροι σπεύδουν και του αναπληρώνουν τη ζημία.

Δεν είδαμε όμως κάτι τέτοιο να συμβαίνει στα μέτρα που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία!!! Και η Ελλάδα ως μέλος της Ευρώπης, συναινεί, άρα συμμετέχει στα μέτρα κατά της Ρωσίας.

Άμεσα, εμφανή, αποτέλεσμα φέτος, αρκετές δεκάδες χιλιάδες λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα, σε σχέση με τα κλεισίματα και όλες της προσπάθειες των προηγούμενων μηνών (εκθέσεις κλπ). Αλλά και τέλος από τους Ρώσους στα Ελληνικά φρούτα.

Ο δε κύριος Μπαρόζο στην επιστολή αγωνίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, απαντά            με το ανεκδιήγητο “Να στραφείτε στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία”.

Δεν θα έπρεπε η Ευρώπη να αναπληρώσει τη ζημιά; Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ούτε σκέψη, αλλά οι κυβερνώντες οι δικοί μας; Ένας ας θέσει το δίλλημα: κύριοι με τα διαφυγόντα κέρδη μας στον τουρισμό, στα φρούτα και κηπευτικά από τους Ρώσους, ποιος θα μας αποζημιώσει;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.