Αναμνηστική φωτογραφία

Μετά τη συνάντηση

Αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών συναντήθηκε τη Τρίτη (29/5), με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Δημήτρη Κουνενάκη. Ήταν, η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Rothe Mechtild, την Krehl Constanze Agela, επικεφαλής συντονίστρια της σοσιαλιστικής ομάδας της επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον ευρωβουλευτή Σταύρο Αρναουτάκη. Στη πορεία της συνάντησης μπήκε στη συζήτηση και ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την συνέχιση και στήριξη της πολιτικής συνοχής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ολοκληρωμένα προγράμματ ανάπτυξης πόλεως υπαίθρους, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και την εκμετάλλευση του ΔΆ ΚΠΣ με ολοκληρωμένες μελέτες.
Έγινε μια εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα της περιφέρειας και τις πολιτικές των Βρυξελλών.

Κουνενάκης, Χατζημαρκάκης και το Νησί

Μετά τη συνάντηση

Μάλιστα σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο Σταύρος Αρναουτάκης είπε ότι αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Κρήτη, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο θέλει να εξετάσει από πρώτο χέρι, πως μετά από τόσα πλαίσια στήριξης, βασικές υποδομές του νησιού δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Τέλος, ο Δήμος προέφερε στους Ευρωβουλευτές, μια σειρά δώρα για την ιστορία τη γευσιγνωσία του τόπου.
Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο, έγινε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και παρατέθηκε γεύμα στους επισκέπτες στη λίμνη της πόλης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos