Συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι βρίσκονται στο Ηράκλειο μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρου Αρναουτάκη, είχε το Σάββατο (15/10) ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας.
Κατά τη συνάντηση, ο Γ.Γ και η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Μπρεδάκη ενημέρωσαν τους Ευρωβουλευτές σχετικά με την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία συγχρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει μία παράδοση, την οποία τηρούμε και ενισχύουμε, στο να κατασκευάζει ποιοτικά έργα, με ευρωπαϊκά χρήματα, έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε και εμείς στις απαιτήσεις της Ε.Ε, ανέφερε ο Γ.Γ, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να χάσουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που η Ευρωπαϊκή Ένωση μας διαθέτει.
Τόνισε ακόμη ότι το ΠΕΠ Κρήτης είναι από τα υψηλότερα της Ελλάδας σε απορροφητικότητα, μάλιστα στις 30/9/05 ήταν στο 39,1% και έτσι έχουμε μια πραγματικά ηγετική θέση στα περιφερειακά προγράμματα στην Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι προσπαθούμε όλοι μαζί να μην χάνουμε τίποτα από αυτά που μας δίνονται και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε και άλλους πόρους προς όφελος των πολιτών που υπηρετούμε. Γιατί στόχς μας είναι να υπηρετούμε τον πολίτη και να τον φέρουμε πιο κοντά στην Ευρώπη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos