Ευρωβουλευτής της χρονιάς

Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης τιμήθηκε με το βραβείο του Ευρωβουλευτή της χρονιάς στον τομέα της Περιφερειακής Πολιτικής μετά από διαγωνισμό που διοργνωσε το περιοδικό που καλύπτει τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, The Parliament Magazine.

 
Η απονομή στον Έλληνα ευρωβουλευτή έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών από τον αρμόδιο Επίτροπο για τις Διοικητικές Υποθέσεις κ. Σιμ Κάλλας παρουσία αξιωματούχων της Κομισιόν, πολλών ευρωβουλευτών, εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων, δημοσιογράφων κλπ. Η τιμητική αυτή διάκριση απενεμήθη στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την προσφορά του στην πολιτική της Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, καθώς, μεταξύ των άλλων, ήταν εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Κανονισμό Λειτουργίας των Διαρθρωτικών Ταμείων για το Δ’ ΚΠΣ.
 
Ο κ. Χατζηδάκης έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ίδια Επιτροπή. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το περιοδικό The Parliament Magazine και φέτος κάλυπτε επτά τομείς: Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υγείας, Έρευνας και Τεχνολογίας, Δικαιοσύνης και Περιφερειακής Πολιτικής.
 
Στον τομέα της Περιφερειακής Πολιτικής εκτός του Κωστή Χατζηδάκη ποψήφιοι ήταν ο Πολωνός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιαν Όλμπριχτ και ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων κ. Ζαν – Μαρί Μποπουί. Οι τρεις υποψηφιότητες υποδεικνύονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούται στις Βρυξέλλες.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιείται ψηφοφορία μεταξύ ευρωβουλευτών, συνεργατών τους και των υπαλλήλων του Ευρωκοινοβουλίου. Σε αυτή την ψηφοφορία ο Κωστής Χατζηδάκης έλαβε την πρώτη θέση.
 
Συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη
 
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας απέστειλε προς τον Ευρωβουλευτή κ. Κωστή Χατζηδάκη που τιμήθηκε με το βραβείο του « ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» για το 2006 για τη συμβολή του στην πολιτική της Περιφερειακής Ανάπτυξης το παρακάτω τηλεγράφημα :
 
Αγαπητέ Κωστή,
Η τιμητική διάκριση με το βραβείο του ΄΄ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ΄΄ στον τομέα της Περιφερειακής Πολιτικής αποτελεί δικαίωση της σημαντικής προσφοράς σου προς τις Περιφέρειες της Ευρώπης. Ακόμη αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τη Κρήτη η διάκριση αυτή προς το πρόσωπό σου για όσα έχεις πετύχεις. Θερμότατα συγχαρητήρια εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης.
 
Σεραφείμ Τσόκας
Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Kρήτης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos